Tíz mondat az urizálásról

Posted by

Egy felelős kormánytag, vezető politikus sem engedheti meg magának ezt a fajta urizálást, ami lehet, hogy korábban elment. (Pokorni Zoltán Fidesz-politikus, Hír TV, 2014. november 27.)

Igaza van Pokorni Zoltánnak. Csak abban nincs, hogy korábban „elment az urizálás”, de most már nem. Korábban se „ment el”. (Bayer Zsolt publicista, Magyar Hírlap Online, 2014. december 6.)

Az urizálás az, amikor valaki magamutogató. (Orbán Viktor miniszterelnök, Blikk.hu, 2014. december 10.)

Tekintettel arra, hogy a magyar emberek egyre rosszabbul élnek, és egyes felmérések szerint gyermekek tízezrei éheznek, elutasítjuk a fideszes urizálást. (Rába Kálmán Jobbik-politikus, Alfahír.hu, 2014. december 16.)

Az urizálás a lopott pénz pofátlan elköltése. (Gulyás Balázs civil aktivista, ATV, 2014. december 23.)

Azt, hogy hol kezdődik az „urizálás”, a közvélekedés határozza meg. A mindenkori szereplők jól teszik, ha ezt figyelembe veszik. (Kövér László Fidesz-politikus, Magyar Hírlap, 2014. december 27.)

A végén még kommunista milliárdosok fognak itt urizálásról beszélni. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Televízió, 2015. február 27.)

Az urizálás nemcsak nem elegáns, hanem politikailag is káros. (Szőcs Géza költő, volt kulturális államtitkár, 24.hu, 2018. július 17.)

Az urizálás címkéje ráragad a Fidesz politikusaira. (Závecz Tibor szociológus, ATV, 2019. december 13.)

A jacht az urizálás jelképe. (Závecz Tibor szociológus Szijjártó Péter nyaralásáról, ATV, 2020. augusztus 18.)

Szerkesztette: Zöldi László