A koronavírus elkapta Trumpot

Posted by

Donald Trump koronavírustesztje pozitív lett, jelentette be az amerikai elnök a Twitteren. Trump és felesége karanténba vonult. A fertőzést valószínűleg egyik közeli tanácsadójátó Hope Hickstől kapta el. Hicks együtt utazott Trumppal az elnöki különgépen a keddi elnökjelölti vitára Clevelandbe, majd szerdán egy kampánygyűlésre Minnesotába. Hicksnek hétfőn pozitív lett a koronavírustesztje.

Trump elnököt és a fehér házi személyzet idősebb tagjait is rendszeresen tesztelték a koronavírusra már május óta, amikor a személyzet két tagja vírusos lett. Ennek ellenére a 74 éves elnök nem sokat törődött a legelemibb szabályokkal: kezet fogott azokkal, akikkel találkozott, nem viselt maszkot, és nem tartotta be a távolságtartást. Kezdetben teszteltetni sem volt hajlandó magát. Ezenkívül mindenféle módon szórakoztatta szavazó táborát. Hatástalan gyógyszert szedett be, fertőtlenítő szert ivott.

Szele Tamás kommentárja a hírhez:

Értem, hogy Trump megkapta a koronavírust. Mivel alig pár napja ordítoztak egymással kis távolságból, megkaphatta akár Biden is, ami egészen új helyzetet teremt. De hogyan kapta meg Melania? Na, ez az, amit nem értek.

Az Egyesült Államokban, ahol november 3-án elnökválasztást tartanak, már 7,3 millióan fertőződtek meg a SARS-CoV-2 koronavírussal és csaknem 208 ezren haltak bele a betegség szövődményeibe.

Címkép: Trump propaganda rajz. A vírushoz: Elkaplak!