Dollár milliók jönnek a Fradival focizni

Posted by

Center
> Lehet igérgetni. Lehet reménykedni. Lehet aggódni. Tény: a Juventus, a Barcelona, a Dinamo Kiev lesz az a három csapat, amellyel a Ferencváros egy csoportba került a Bajnokon Lígájában. A Fradi eddig is a legkeményebb ellenfeleket kap a selejtezők idején (svéd bajnok, skót bajnok, horvát bajnok, norvég bajnok), de most aztán igazán belehúzott. Érdemes egy kicsit a realitás talaján maradni, és megnézni, hogy hol van most a Fradi az ellenfelekhez képest.

Az első kalapból érkezett a Juventus. A csapat értéke 683.20 millió euró (Transfermarkt adatok a későbbiekben is). Legértékesebb játékosa a 26 éves Dybala. 80 millió! Aztán jön Matthis de Ligt: 70 millió. És csak most jön az ászok ásza C.Ronaldo. Ő márcsak 60 milliót ér. Hiába már 35 éves. Aztán most jött a Barcelonától az 56 milliós Arthur. A legfiatalabb Kulusevski, a maga húsz évével 40 millát ér.

A második kalapban van a csoport (és a világ egyik legértékesebb csapata) a Barcelona 943,2 millió eurót ér. Itt rúgja a labdát Messi, ő is már 33 esztendős, de értéke 112 millió euró (de nem adják el ezért). A kapus ter Stegen 70 milliót, Griezmann 96 milliót, de Jong 72 milliót, Jordi Alba 40 milliót kóstál. A 23 éves Dembele értéke 56 millió, de lehet, hogy ezért elviszi a Manchester United.

A harmadik kalapból a Dinamo Kievet sorsolták a magyar bajnok mellé. Itt már emberibbek a számok. A csapat értéke 96.8 millió. Cigankov a jobbszélső 19, Verbic a balszélső 7 milliót ér, akárcsak a 20 éves Szuprigaga.

És a Ferencváros? A Transfermarkt adatai szerint 24.7 millióval szerénykedik a csoport legalján. Legértékesebb játékosai: Zsubkov 2 millió, Mak Róbert 1.5, Uzuni 1.8, Isael 1.5, Tocmac 1.4 millió.

Szóval így kezdődik.