Október elsejétől SZFE sztrájk – az ezredes, nem tudott belépni az egyetem épületébe

Posted by

Az egyik hír:

>Szarka Gábor ezredes, a korábbi honvédelmi miniszter volt kabinetfőnöke egyelőre nem tudott beülni a kancellári székbe. A kuratórium azt írta, hogy kedden rögtön elkezdődött az átadás-átvétel folyamata. Hende Csaba korábbi honvédelmi miniszter kabinetfőnöke azonban a helyszínen nem tudott részt venni munkában, mert az SZFE hetek óta tüntető diákjai nem engedték be az épületbe. Az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában.

A másik hír: Holnap az SZFE dolgozói megkezdik sztrájkjukat. A sztrájk október 1-én reggel 8 órakor kezdődik, és aznap 16:30-ig tart. Október 2-án ugyanígy. És így, és így tovább…Az autonómiáért folytatott küzdelem minden lényeges állomását transzparenssé, követhetővé, elérhetővé teszik! Lesz egy élő stream, amelynek segítségével mindenki bepillanthat abba, hogy mit tesznek a sztrájkolók.
Van egy különös felhívásuk:
“Szerezz piros-fehér építkezési szalagot (ellenállásunk már jól ismert jelképét), tekerd magadra és/vagy rakd ki ablakodba jól látható módon, majd ÁLLJ KI AZ ABLAKBA! Akciódról készíts fotót és/vagy videót és oszd meg a #freeSZFE kommenttel közösségi profiljaidon (Facebook, Instagram), illetve, az SZFE SZTRÁJK event oldalán!”
“Kiállásod megörökítésekor, kérünk, nagyon vigyázz az ablakban, ha netán kinyitnád! Ha lehet, kérj a fotózáshoz, videózáshoz segítséget! Még jobb, ha többen vagytok, akik kiálltok az ablakba, és akkor máris könnyebb megörökíteni az akciót!”