Orbán bilincsben akar látni

Posted by

Fekete-Győr András
>Politikusként és állampolgárként vállalom a felelősséget minden tettemért. Ahogyan vállaltam az eddigiekben, és vállalni fogom a jövőben is. Az Orbán-ügyészség hatóság elleni erőszak vádja nevetséges, szánalmas próbálkozás, egyedül Fehéroroszországban nem lenne abszurd. Közel két évvel ezelőtt a rabszolgatörvény elleni tüntetésen egy játékboltban is kapható lila füstölőt ejtettem két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába.

Soha nem bántottam senkit, és soha nem állt szándékomban ártani a rendőröknek, a rendőrségi tanúvallomások szerint nem is ártottam. 2018 decemberében azért tüntettem a Kossuth téren, hogy ne kényszeríthessék rabszolgamunkára, fizetetlen túlórára a magyar munkavállalókat. Tüntettünk valamennyi magyar dolgozóért: orvosokért, ápolókért, mentősökért, munkásokért, tanárokért és a rendőrökért is!Közel két évet, 21 hónapot várt az Orbán-ügyészség arra, hogy bíróság elé vigye az ügyet. Hogy miért? Mert 2018 decemberében jártunk. 2-3 százalék volt a Momentum Mozgalom népszerűsége, nem volt választott képviselőnk.

21 hónap telt el azóta. Ma Magyarország egyik legerősebb politikai közössége a Momentum. EP-képviselőinkkel, polgármestereinkkel, és több mint százötven önkormányzati képiviselőnkkel dolgozunk szakadatlanul egy szabad, európai, modern Magyarországért! A Fidesz pedig retteg az új politikai generációtól, ezért akar engem bilincsben látni Orbán Viktor.

Én állok majd vádlottak padjára azért, mert ki mertem állni a magyarok érdekeiért. Nem Szijjártó Péter, aki egy korrupt oligarcha jachtján töltötte a nyarat napi 7 millió forintért. Nem Tiborcz István, aki az adófizetők pénzét ellopva lett milliárdos. És nem Polt Péter, aki sunyi hallgatásával, a markát tartva, a bűnözőket védve ezt lehetővé tette.

Jogvégzett ember vagyok. Tudom, mekkora hatalom összpontosul az ügyészség és a Legfőbb Ügyész kezében. Ugyanakkor olyan ember is vagyok, aki ismeri a történelmet. Azt a történelmet, amit nem az ügyészségek írtak, hanem azok, akik felemelték a hangjukat a hatalom önkénye ellen, azok, akik felemelték az öklüket a hatalom ellen. Akik kiállnak a hatalom ellen, és szelíd határozottsággal váltják le a korrupt keleties rezsimet.

Hiszek a jogállamban, és hiszek a jog uralmában. Hiszem, hogy ebben az ügyben a magyar bíróság ki fogja mondani, hogy nem követtem el semmilyen törvénybe ütköző cselekedetet.Végezetül szeretnélek biztosítani benneteket arról, hogy dolgozom, küzdök és harcolok tovább egy szabad, európai, modern Magyarországért! Számíthattok rám!