Tíz mondat az utcáról

Posted by

Arra már van politikai erő, hogy az embereket kivigye az utcára. De olyan még nincs, amelyik haza is tudja vinni őket. (Pozsgay Imre szocialista politikus, államminiszter, Népszabadság, 1990. január 22.)

Két olyan ok képzelhető el, amiért mégis meg kellene buktatni a kormányt, akár az utcán is. Ha erőszakos eszközökkel próbálná meg felszámolni a demokratikus intézményeket, vagy ha a kormányzat konfliktuskereső külpolitikát folytatna. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, Népszava, 1992. október 24.)

A Fideszt ma már csak az utcáról lehetne legyőzni. (Bächer Iván író, Vasárnapi Hírek, 2013. június 2.)

A baloldal gyenge a politikában, de erős a médiában, és erősíteni próbál az utcán. (Harrach Péter KDNP-politikus, 168 Óra, 2014. november 20.)

Megértem, hogy az ellenzéki szavazók balfék pártjaik láttán az utcára vonulván ki akarják ereszteni a gőzt. (Nyerges Csaba győri újságíró, Kisalföld, 2017. április 27.)

Szerintem Orbán Viktor fél az utcától. (Vona Gábor Jobbik-politikus, Hír TV, 2017. december 7.)

Egyetlen tere nyílik ezután az ellenzéknek, ha már minden demokratikus intézményből kiűzték: az utca. (Friss Róbert újságíró, Népszava, 2018. április 12.)

Az utcán már nincsenek pártok, csak közös ellenállás. (Tóta W. Árpád újságíró, hvg.hu, 2018. április 15.)

Ez a csőcselék pontosan ugyanazt a magatartást tanúsítja az utcán, mint a Parlamentben az ellenzék. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke, PestiSrácok.hu, 2018. december 22.)

A Fidesz elveszítette az utcát. (Juhász Ferenc szocialista politikus, ATV, 2020. január 30.)

Szerkesztette: Zöldi László