Pepita

Posted by

Gaál Péter
>Az igazság – amire első megközelítésben mindenki tényként emlékszik – nem itt vagy ott van, nem odaát, hanem valahol középen. “Első megközelítésben”, írtam, mert a második megközelítéstől már nagyon torzul (az elsőben is torzul, de nem tudunk jobbat: igazság – ami nem hazugság – az, amit igazságként élünk át, ennél tovább menni pedig nonszensz és értelmetlen).

Onnét kezdenek a vágyak átkonvertálódni igazsággá, s ha valaki ehhez ragaszkodik, az már semmiképpen nem nevezhető se hazugságnak, se ferdítésnek. Az már a MÁSIK tudat kompetenciája. Ez pedig – ó, fájdalom – Sorostól a “migránsokig” (akiknek egy része egészen bizonyosan migráns, és nem menekült, az ok persze kérdéses, de ez a tituluson nem változtat) sok mindenre igaz a politikában is, hogy ne mondjam, mindenre. Nem jó tündér kontra gonosz boszorkány, NEM minden fekete, amiről egyik vagy másik oldal azt állítja, s nem minden fehér se.

Hogy például Soros György “tervei” mit tartalmaznak, az egyrészt nem csak Soros György agyszüleménye, másrészt ő is kompenzál, tehát kifesti magában, mert mindenki kifesti, harmadrészt egyáltalán nem biztos, hogy mélységesen humánus megfontolások nemzették őket, hogy ne mondjam, biztos, hogy nem. Vagy nem CSAK, ahol a “csak” fentebbi színezés körébe sorolható, szép harmóniában minden emancipációs törekvéssel, “felszabadítással” (brrrrr), “demokratizálással”. A ló túlsó oldala is a lóé, és az is lóból van. A végső kicsengés ebből a szempontból irreleváns. A történelem szolgái vagyunk, hogy sokadszor idézzem Iványi Gyuri barátomat.

A végső kicsengést se Soros, se az ellenfelei nem tudják szabályozni. Az olyan lesz, amilyen lehet, némi átmeneti stációkkal. A Führer összes erőfeszítése, úgy hetvenvalahány millió németével és sok millió szimpatizánsával együtt se volt elég, hogy Izrael Állam létrejöttét vagy a kommunizmus térhódítását megakadályozza. Innentől azonban ők jöttek. Hogy ami AZUTÁN következik, miután a vár gazdát cserélt, mi lesz az új védőkkel és új támadókkal, már más lapra tartozik. De csak a kilétük kérdéses, személy szerint, az új helycsere nem.

Szintén sokadszor ismétlem, hogy KORJELENSÉGEK vannak. Mindenki a kornak megfelelően ferdít. A kor nyelvén, akkor is, ha néha ódivatúan hangzik. Mást nem tehet, hiszen AKKOR él. A történelemnek van egy íve, amit MINDENKÉPPEN meghúznak. Hogy ki húzza meg? Mellékes. Valaki. Mindig megpróbálják akadályozni, ez már csak a várjátékok velejárója, de végül mindig sikertelenül. Másodjára Egervár is elesett, harmadjára szintén, csak akkor már az addigi támadók voltak a védők.

Nem, drága ellenzék. Soros NEM jobb, mint akikkel küzd. NEM minden hazugság, amit róla állítanak. Hogy most vették elő, mindezt NEM cáfolja. Most jött jól nekik, vagyis akkor, amikor előszedték a naftalinból. Az se cáfolja, hogy turbózzák. Ő is turbóz, pontosabban, mert nem ismerem, hogy ő személy szerint mit mond (mit mondhat?), azok, akik az ő pénzén lobbiznak. Őket ő fizeti, amazokat az ellenfelei. Róka fogta csuka, azzal a hozzátétellel, hogy ITT a rókának éppolyan szüksége van a csukára, mint a csukának a rókára. Ugyanaz pepitában. Hiszen mi is lenne nélkülük a másik excrementuma nélkül?