Tíz mondat a centrális erőtérről

Posted by

Orbán Viktor öt évvel ezelőtti álma, a centrális erőtér létrejött. Egy nagy narancssárga folt lett az ország, erős szélsőjobbal és megosztott baloldali ellenzékkel. (Bajnai Gordon Együtt-politikus, volt miniszterelnök, Népszabadság, 2014. április 14.)

A centrális erőtér az, amihez mindenki igazodik. (Orbán Viktor miniszterelnök, Hír TV, 2014. március 30.)

A centrális erőtér realitássá vált, és a Fidesz ellenfél nélkül maradt. (Török Gábor politológus, törökgáborelemez.hu, 2014. június 6.)

A centrális politikai erőtér nem szűnt meg, csak jobbra tolódott. (G. Fodor Gábor politológus, ATV, 2015. április 13.)

A centrális erőtér közepén a kövér kétharmad, kétfelől a vézna jobb- és baloldali ellenzék tartja egyensúlyban. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, 2017. július 8.)

A centrális erőtér két oldalára szorított ellenzéki szavazótáborok összekapcsolódása nélkül lehetetlen a győzelem. (Lakner Zoltán politológus, 168 Óra, 2017. augusztus 14.)

A centrális erőtér a kormánypártokon kívüli politikai szereplők megosztottságán is alapszik. (Fábián Tamás újságíró, Index.hu, 2019. február 8.)

A centrális erőtér megbomlani látszik, duális lett. (Kósa Lajos Fidesz-politikus az önkormányzati választásról, ATV, 2019. október 14.)

A centrális erőtér politikai koncepciója megbukott. (Gruber Attila Fidesz-politikus, 24.hu, 2019. december 11.)

A Fidesz centrális pozíciója megszűnt, de nem szűnt meg az erőtere. (Ceglédi Zoltán politológus, Klubrádió, 2020. január 16.)

Szerkesztette: Zöldi László