Tízszer nagyobb!

Posted by

Horn Anna   

Az EU csalás elleni bizottsága, az OLAF közzétette legutóbbi vizsgálatainak adatait.

Magyarország jobban teljesít, sokkal jobban, mint bárki is gondolná: TÍZSZER TÖBB pénzügyi szabálytalanságot találtak, mint az összes többi uniós tagországban.

Az Európai Uniótól kapott pénzek felhasználásáról szól a jelentés, a grafikon pedig arról, mennyire nem tudnak az adott országok elszámolni a sok százezer millió euróval, amit a közös kasszából kaptak. Nem ragozom tovább, mindenki döntse el, mennyire kurva jól teljesítünk.

Mint ismert, vagy nem, Guy Verhofstadt belga EU-parlamenti képviselő, a kormány egyik legnagyobb ellensége ennyit kérdezett a jelentéssel kapcsolatban:

„Meddig fogja még az Európai Bizottság és az Európai Tanács tolerálni mindezt?”

Csatlakozom a kérdéshez. Illetve kiegészíteném azzal, hogy meddig fogja tolerálni az összes EU-intézmény a jogállamiság likvidálását, a sajtószabadság kiiktatását, a demokratikus intézmények megszüntetését, az emberi jogok semmibe vételét,  a gyűlölet szítását, az európai együttélési normák teljes semmibe vételét?

Csak azért szeretnék választ ezekre a kérdésekre, mert nincs más épeszű utunk, mint az Európai Unió, annak értékei és normái. Minden egyéb út az erőszak irányába vezet.