Csatt!

Posted by

Kardos András

A Csatt nevű műsor tegnapi epizódjának címe így szól: Kuss! De ez nem az ATV, és nem Rónai Egon találmánya, hanem a Kálomista Gábor vezette és Benkő Péter utánkullogó kormánypárti oldal magatartásának a következménye. Elképesztő egy óra volt.

Kálomista, akinek konkrétan gőze sincs arról, hogy mi folyik az SZFE -n, egy órán át ordított, idézeteket olvasott fel, a mimikája pedig a Hír Tv-ből jól ismert sértett és frusztrált peszudofölényeskedés torzult artikulálása volt. Karsai György nyugodt és elegáns volt. Ez fontos és szép erénye, mert ily módon az éjszakánál is sötétebb volt, ami a napnál is világosabb: nincs párbeszéd a diktatúrával!

Ennek parodisztikus bizonyítéka volt Benkő Péter, aki Sancho Pansához képest igen csekély értelemmel bírván még egy mondaton belül is elfelejtette, hogy őneki a mondat második felében is gyűlölni kell a liberalizmust. Kálomista gyűlölködő, frusztrált ordibálás a és gesztikulálása egy dologra volt jó: most már az is tudja, hogy a két részre (A FIdesz által) vágott országban, nincs, nem hogy párbeszéd, de semmilyen diskurzus egymással.

A hatalom a diktatúra orwelli nyelvén beszél, dühöng, pózol, káromkodik. Nekünk marad a normalitás és a szabadság nyelve, ezt viszont keményen és hajlíthatatlanul képviselni kell.T isztelet és megbecsülés Karsai Györgynek, hogy vállalta ezt a “beszélgetést’, és kibírta anélkül, hogy a közepén kiment volna.