Tíz mondat a véletlenről

Posted by

Csurka szinte sohasem mond olyat, amit szó szerint antiszemitának lehetne minősíteni. Ám nem lehet véletlen, hogy mégis rendszeresen megfogalmazzák vele szemben ezt a vádat. (Pető Iván SZDSZ-politikus, Pesti Hírlap, 1991. április 5.)

A szocialisták ellenzékben mindig remekül dolgoznak, de ha véletlenül hatalomra kerülnek, nem tudják hozni a formát. (Kupa Mihály volt pénzügyminiszter, Budapesti lap, 1999/október)

Orbán csapatjátékot játszik. Bizonyára nem véletlenül mutatják sportszerelésben, borostásan – egy csapat „dolgos” tagjaként. (Andok Ferenc szociológus, Kritika, 2001/május)

Ha valaki jól játszott a színházban, megtalálta a tévé és a film. Most ha valaki véletlenül valami jót csinál a tévében, akár a színházba is bekerülhet. (Bodrogi Gyula színész, Népszabadság, 2010. július 16.)

A politikusok szeretik eltitkolni mondandójukat, a lényeget még véletlenül sem akarják nyilvánosságra hozni. (Krizsó Szilvia műsorvezető, Vasárnapi Hírek, 2010. augusztus 1.)

A véletlennek is van tudománya. Úgy hívják, hogy statisztika. (Ungvári Tamás művelődéstörténész, Magyar Rádió, 2010. december 7.)

A választó talán már akkor sem hinné el, hogy őszinte szavakat hall, ha véletlenül egy politikus ezzel kísérletezne. (Török Gábor politológus, Index.hu, 2011. március 2.)

Nem véletlen, hogy nincs sportminisztériuma ennek a kormánynak. (Orbán Viktor miniszterelnök, Orbánviktor.hu, 2013. július 9.)

A Fideszben semmi sem történik véletlenül. (Schwajda Gergő műsorvezető, ATV, 2015. március 5.)

Nem véletlenül talált meg engem ez a feladat. (Demeter Szilárd könnyűzenei kormánybiztos, Reaktor podcast, 2020. július 8.)

Szerkesztette: Zöldi László