Tilla-trilla és a jófejség

Posted by

Hont András

>Az eredeti bejegyzés

“Nem tudott részt venni a tegnapi SZFE-tüntetésen, ezért most közösségi oldalán, egy videóban mondta el: egyetért azokkal akik, elmentek a Vas utcába”. Továbbá: Vidnyánszky egy nagyon pici kisebbség igényeit próbálja kielégíteni. Ebben azonban „nincsen semmi jó, semmi normális, semmi szerethető, semmi tehetséges”. És arról árulj már el valamit, drága Tilla, hogy a főnökeidnek elmondtad már, hogy nem értesz egyet velük. Közölted, hogy amit a TV2 művel, példának okáért ártatlan emberek rendszeres meghurcolásával vagy szemérmetlen propagandával abban „nincsen semmi jó, semmi normális, semmi szerethető, semmi tehetséges”? Egyáltalán te tisztában vagy vele, hol dolgozol?

***

A második bejegyízés

Többen nehezményezték, hogy szóvá tettem, hogy Till Attila TV2-alkalmazottként kelt ki Vidnyánszky Attila ellen. A kommentelők egy része azon háborgott, hogy miért nem tudok örülni annak, hogy legalább ő megszólalt. és hogy akkor én azt akarom, hogy Tilla kussoljon. Én nem akarom, hogy bárki is kussoljon, de én sem fogok kussolni, hanem elmondom a következőket.

Tilla Attila megszólalásán nem múlik semmi, és ezt ő is pontosan tudja, nem ettől fog visszavonulót fújni a kuratóriumot kinevező minisztérium. Viszont Till Attila jófejnek tudja magát mutatni azon körökben, amelyek gyűlöletesnek tartják a TV2-t. Egyszerre kéne a NER-fizetés és az ellenzéki közvélemény elismerése, meg azoké a fiataloké, akik az SZFE miatt épp most válnak ellenzékivé.

A Tilla-párti trilla logikája szerint, ha Habony Árpád holnap nyilvánosan elítéli Vidnyánszky Attilát, egyebekben meg folytatja áldásos tevékenységét, akkor minden meg van bocsátva, mégis cuki ez az Árpi. Ugyanis Till Attila munkakörének lényege, hogy nézőket szerezzen a csatornájának. Annak a vállalatnak, amelynek egyik fő feladata lenne a tájékoztatás, és ahogy emelkedik a csatorna nézettsége, valószínűleg emelkedik a tájékoztatónak szánt műsoroké is. Nos, miféle tájékoztatás jut a TV2 nézőinek, tehát annak a médiaszolgáltató nézőinek, amelynek sikeréért Till Attila dolgozik? Július 31-én derült ki, hogy Vidnyánszkyt helyezik az SZFE fölé. Kerestem, hogy azóta hányszor és miként tájékoztatott erről és az ebből támadt botrányról Till Attila munkahelye, de se a „Vidnyánszky”, se az „SZFE”, se a „színművészeti”, se a „színház- és filmművészeti” címszavakra nem találtam semmit, sem a TV2 honlapján, sem a csatornához kötődő egyéb honlapokon.

Megnéztem például a mai déli Tények teljes adását (szolidaritást kifejezni kommentekben és üzenetekben lehet, de utalást is elfogadok). Volt szó arról, hogy Ásotthalmon villám csapott egy tetőbe, megnézhettem egy két és fél perces összeállítást, hogy egy előzésből MAJDNEM baleset lett, meg hogy szabadon engedték a megmentett süniket (utóbbinak tiszta szívből örültem, nagyon szeretem a sünöket). Az azonban nem fért bele, hogy hallgatók az éjjel elfoglaltak egy fővárosi egyetemet. Azután persze kiderült, hogy én kerestem rosszul, mert igenis foglalkoztak a kérdéssel. Meg is mutatom, hogyan.

Ezen túl pedig annyit jegyeznék meg, hogy nem csupán az SZFE tanárai, akiknek ez volt az életük, mondhatnak föl munkáltatójuknál.