A nép esete a liberálisokkal (velem is)

Posted by

 jotunder

     A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.

     A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti a cigányokat és a melegeket. Bár a nép néha cigány.  Ebben az esetben szinte biztos, hogy inkább támogatja azokat, akik utálják a cigányokat, mint azokat, akik nem. Ne nézz így, ez van.   A nép konzervatív.  Edmund Burke persze idegrohamot kapna a magyar nép konzervativizmusától, de senki sem kérdezte Edmund Burke-öt, ahogy téged sem. Én nem is létezem.

     A népnek ne magyarázd el a Vidnyánszkyt mert a nép még nem járt színházban. Egyszer sem. A nép nem olvas, nem néz mozit, vagy ha igen, nem azt, amit te. A nép nem tud semmit. Semmit. Komolyan. Semmit. Ne tegyünk úgy, mintha ez nem lenne így, kurvára így van. A nép Európát nem találja a térképen, nemhogy Burkina Faso-t. Trianonról azt hiszi, hogy. Jobb, ha nem tudod. 

    A  nép nem szereti a népet. Te szereted a népet. Persze csak egy bizonyos távolságból. A nép közelről sem szereti a népet. A  nép nem akarja a minimálbér emelését. Kivéve azt az esetet, ha pontosan a minimálbért kapja, ha húszezerrel többet, akkor már nem. A nép nem akar a legalján lenni mindennek, és hát nyilván ott van, és téged utál ezért, nem azokat, akik röhögnek azon, hogy ő legalul van. 

    A nép nem szép. A nép nem jó.

    Ne akard megérteni a népet. Ő sem akarja, hogy megértsd. Leszar. Te ne szard le a népet, de ne tégy úgy, mintha te is nép lennél, mert nem vagy az.

   Egy kicsit azért az vagy. Még én is nép vagyok. De csak egy kicsit.

    És mégis.

    A nép az egyetlen, ami számít. A liberalizmusunk, amibe nem fér bele a nép, az a nép, amely nép tesz a liberalizmusunkra, tesz az értékeinkre, a nép ami migránsozik, zsidózik, cigányozik, buzizik, az szart sem ér, szart se. Mert a nép a Szuverén.  Kibaszott egy nagy bazmeg ez az egész, de nincs más. Ha demokrata vagy, akkor elfogadod a népet, majdnem olyannak, amilyen.

     Hogy lehet ebből kijönni? Sehogy. Egyszer a nép kicsit más lesz.  Reméljük. Kicsit kevésbé fogod eltartani a kisujjad (nincs azzal semmi baj, ha eltartod a kisujjad, én is eltartom, hülye azért nem vagyok), kicsit kevésbé nyomod a facepalmot a reggelihez ha a népre gondolsz, ez a legjobb, ami történhet.

     Át kell őket verni – gondolod most magadban. Úgy kell átbaszni ezt a népet a palánkon, mint a Viktorék, és még beléjük is kell egyet rúgni, mint a Viktorék. 

     Nem, nem szabad beléjük rúgni. A palánk… hát az adott.