Maszkok

Posted by

Ferber Katalin
>Röviden…Hazafele tartunk, az S-Bahn megállóban három ember jön a mai tüntetésről, büszkén, egyikőjük hatalmas transzparenst tart a kezében, felmutatja, fordul minden irányban hogy lássuk. “A maszk megbetegít.” Húszezer ember tüntetett ma Berlin belvárosában, pénteken a bíróság engedélyezte a tüntetést (elvetve a berlini szenátus tilalmát), a rendőrség azonban ezt a tüntetést is feloszlatta (akárcsak az agusztus elején megtartottat). Néhányuk üres sörösüvegekkel dobálta meg a rendőröket, emiatt őket letartóztatták. Szabadságjogok!

Tiltakozunk a Corona-vírus miatti korlátozások ellen! Az állam terrorja! A transzparensek, a megtartott beszédek mind erről szóltak. A tüntetést azért kellett feloszlatni, mert a tüntetők elsöprő többsége nem viselt maszkot és az előírt távolságot sem tartotta be egymástól.

Elgondolkozva néztem a transzparenst forgató hölgyet és eszembe jutott a tüntetés egyik szervezőjének többször hangoztatott nézete: az egész vírus-ügy nem más mint összeesküvés, szándékos félrevezetés, elég legyen már ebből az állami terrorból!

Eszembe jut, hogy Kelet-és Délkelet-Ázsiában a hatvanas évek óta (!!!) a népesség nagyrésze rendszeresen hordott, s délkeletázsiai országokban ma is hord maszkot az elviselhetetlen légszennyezés miatt. Kelet-Ázsia népességének várható élettartama ma is jócskán meghaladja az európai népességét.