Tökmagok

Posted by

Belénessy Csaba
Még vissza sem értek a varjak a fára, már röptükben rákezdtek, hogy ez a Fradi nem is magyar csapat.

Egyáltalán nem lényegtelen, de most hagyjuk, hogy sokszoros magyar bajnok, magyar tulajdon, magyar pénzből tartják fenn, magyar embereknek szerez örömet, Magyarországnak jó hírnevet. Öt magyar volt a meccskeretben, hárman végig a pályán, ketten végig a kispadon: Bogdán, a cserekapus és Varga Roland. A három pályára lépett magyar közül Botka nagyon jól teljesített, Dibusz hibátlanul, bravúrosan védett, Sigér kitűnően játszott, lélektanilag döntő gólt rúgott.

A Fradi pedig Lovre és Zubkov nélkül idegenben megverte a nagyhírű Celticet, amelyiknek a költségvetése sokszorosa a Fradiénak. Lehetett volna több magyar? Lehetett volna. Szerettem volna? Szerettem volna. Az én szívemen is ott van a piros csík, a zöld és fehér felett.De legjobban azt szerettem volna, ha nyer a Fradi.

Képzeljük el, hogy Tökmag helyett egy magyar fiú játszik. Lefutotta volna a skót bekket? Nem futotta volna le. Képzeljük el, hogy Blazsics és Kovacsevics helyén két magyar fiú játszik. Megúsztuk volna egy góllal? Nem úsztuk volna meg. Nyerhettünk volna Dibusz, Sigér és Botka nélkül? Nem nyerhettünk volna nélkülük, de csak velük sem nyerhetünk.