Szóljon már valaki Neki!

Posted by

Varga Zoltán
>De könyörgöm! Valaki azért szólhatna már végre neki. Akire hallgat. Orvos, ápoló, kedves apukája, hű arája, valaki. Hogy a világ nagyon nem olyan, még akkor sem, ha a kétharmad megszavazza neki, mint ahogy azt ő esténként otthon a várban arany hokedlijén kucorogva, kovászos ubija, meg tán néhány pálesz mellett elgondolja.

Hogy általában a józanabbja nem felsereglő fegyvereseket lát, szemben az „istentelen kozmosszal, családok szivárványosításával” kísérletező Európával, hanem egy hatalmára rácsavarodott, egyre furcsább emberkét akinek, ha szerencsénk van – sajnos nincs – csak a nap sütötte meg a búbját. Mert értem én, hogy csábító a járt utat taposni, a nyugat hanyatlásáról, a (szovjet) kelet romantikájáról hadoválni. De azt pedig neki kellene valahogy felfognia – tudom, reménytelen – hogy csupán azért nem röhögik ilyenkor szembe, mert a Rákosi és Kádár rendszerek alatt szocializálódott magyar társadalom egyszerűen immunis a bolondbeszédre. Az ilyen „rothadónyugat” félékre. Nesze neked!

Megint ugyanazt mondják, valójában megszólalásig ugyanazok. Mi meg, a rezignált, sokat látott, megélt, tűrt és túlélt nép, ugyanúgy mint annyiszor már, meg sem halljuk. Nagyapám mondta, az ilyen, hm…nagyívű beszédeket hallva: hagyd fiam, bolond lyukból, bolond szél fúj. Mert az isten szerelmére, elmondhatja ez a szerencsétlen ezerszer is, hogy „A NYUGAT ELVESZTETTE VONZEREJÉT A MI SZEMÜNKBEN”, de ez akkor is akkora, de akkora marhaság, hogy már csak egy kicsit rutinos orvos is, ilyen mondatok után rutinból írja fel az erősebb bogyókat. Hátha az segít.

Merthogy, a milliónyi kimenekült, jobb világra vágyó magyar mégis a világ nyugati, boldogabbik felét választotta, és nem szovjet közép-Ázsiát. Merthogy, a saját, szügyig korrupt, valljuk meg, nem a legtehetségesebb, de legalább a végtelenségig szervilis, nagyképű külügyminisztere – emlékeznek 2006-ban, hogy tudta ez mondani: PURITÁN PLEBEJUSKORMÁNYZÁRA VAN SZÜKSÉG? Pfff! NESZE NEKED PURITÁNSÁG! Milliárdos jacht, magánrepülőgép! – Szijjártó sem Türkmenisztánban, vagy Belorussziában hómoffiszozik, valami volt szovjet tankon.Hiába nyekergi az unig ismert rothadó nyugat mantrát a Kedves Vezető, Szíjjártó mégis az Adrián, és olyan (szintén) nyugaton készült, milliárdos luxusjachton múlatja az időt, ami a Kedves Vezető szerint épp most vesztette el végképp a vonzerejét!

Egyáltalán ezek beszélnek egymással? Péter, figyu! Ha lehet, ne nyugaton korrumpáld szét magad ország-világ előtt, valami szivárványos, bazinagy jachton, mert ők már megint rohadnak, csókoltatjuk Kádárékat, helyette vár téged a mesés orosz tajga. Hómoffiszozni onnan is lehet!

De nem! Emberünk, arany nyakkendőjében, Szent István napján kiáll a napra, beszédében felsereglő fegyvereseket lát, meg istentelen kozmoszt, és a nyugat is megint, mint az elmúlt fél évszázadban már annyi ócska, beteg, ostoba diktatúra alatt, ismét a végét járja! Az alkalmazottja meg eközben Európa közepén, – NYUGATON öcsém, érted te ezt? Nyugaton, ami számotokra elvesztette a vonzerejét. Elvileg. Fogod? Nyugaton! – egy sokmilliárdos jachton éppen „otthonról dolgozik”.Mondjátok, hogy igaz, mert tréfának azért durva lenne!

Utóirat: Aranyapám! Azt mondod, hogy „minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!” De ilyen mérkőzés NINCS. Ilyen vágyálom csak ostoba diktátorocskák, és még bugyutább esőemberek fejében fészkeli be magát! Mert minden meccset lefújnak előbb-utóbb, ha tetszik neked, ha nem. Ezt jegyezd meg!