Tíz mondat az MSZP elnöki posztjáról

Posted by

Ha a párt tagjai úgy döntenének, hogy engem akarnak látni a szocialista párt vezetői posztján, bizonyára nem mondanék nemet. (Horn Gyula, Népszabadság, 1990. április 29.)

Ha engem pártelnökké választanak, akkor a következő két esztendőben segítek felépíteni két tucat potenciális versenytársamat. (Kovács László, Napló, 1998. szeptember 3.)

Amíg a Magyar Szocialista Párt azt akarja, hogy én legyek az elnöke és a miniszterelnök, addig én vagyok. Ha nem akarja, akkor nem vagyok. (Gyurcsány Ferenc, Népszava, 2008. április 5.)

Ha volt politikai élettervem, abban nem szerepelt, hogy egyszer pártelnök legyek. (Lendvai Ildikó, Népszava, 2009. április 11.)

Én nem az ellenzék vezére akarnék lenni, hanem egy olyan váltópárt vezetője, amely alternatívaként tud megjelenni a Fidesz mellett. (Mesterházy Attila, Hetek, 2010. július 30.)

Olyan értékalapú közösséget szeretnék vezetni, amelyik tiszteli az elődei munkáját, a hibákból pedig tanul. =Tóbiás József, Vasárnapi Hírek, 2014. július 20.

Olyan pártelnök szeretnék lenni, aki hallgat a külvilágra. (Molnár Gyula, Klubrádió, 2016. június 22.)

Ha az MSZP elnökének választanak, akkor arra koncentrálom a párt erőforrásait, hogy a lehető legtöbb helyen elvégezhessük a közösségépítő munkát. (Tóth Bertalan, Népszava, 2018. május 8.)

Azt, hogy vezetném a pártot, már korábban is nyilvánvalóvá tettem. (Kunhalmi Ágnes, ATV, 2020. február 4.)

Az egyik társelnöki posztért indulok el. (Mesterházy Attila, Magyar Rádió, 2020. augusztus 19.)

Szerkesztette: Zöldi László