Szijjártó nyaral, és hihetetlen dolgokat posztol

Posted by

 Menczer Tamás külügyi államtitkár közölte, hogy Szijjártó Péter külügy- és gazdasági miniszter szabadságát tölti, és közben dolgozik. Számos külügyminiszterrel tárgyalt telefonon, foglalkozott a beruházás-ösztönzési támogatásokkal, velem pedig a nemzetközi sporteseményekre vonatkozó – koronavírussal kapcsolatos – szabályokat dolgozta ki. A külügyminiszter általános munkatempóját még az ellenfelei is elismerik, a szabadsága sem telik munka nélkül – írta Menczer.

A külügyi államtitkárnak ez a közleménye kicsit elkésett. Csak azután látott napvilágot, hogy az Átlátszó.hu fürge újságírói egy fürge kis motorcsónakon megközelítettek egy rettentően hatalmas jachtot az Adrián, és fényképeket készítettek arról. A ménkű nagy hajó, a Lady Mrd fedélzetén hopp! ki is ül a tulaj mellett? Hát a serényen dolgozó miniszter.

Szíjj és Szijjártó a jachton

A hajónak a tulajdonosa is érdekes. Nem is olyan rég még csak azt lehet tudni, hogy egy L&L Charter Ltd. nevű máltai vállalkozás. (Van ennek még egy hasonlóan impozáns hajója, az Artemy). Viszont a nyavalyás Európai Unió hozott egy nyavalyás pénzmosás elleni direktívát. Ennek következtében a máltai offshore cégek valódi tulajdonosainak kilétét nyilvánosságra hozták. És hopp, ennek alapján kiderül, hogy Szijjártó Péter mellett egy Szíjj László nevű ember űcsörög. Ő Magyarország negyedik leggazdagabb embere, az építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást elnyerő  tiszakécskei nagyvállalkozó,

Nos, tudjuk, hogy ez a Szijjártó olyan barátkozós. Nemrég például Dzsudzsák Balázzsal fotózkodott. Miért ne lehetne igaz barátja egy kormányközeli milliárdos? Csak éppen hazudni nem illik. Kiderült, hogy a miniszter 12-e óta üdül a hajón és az Adrián. Ez alatt saját kezüleg írt internet bejegyzései aéapján a következő munkát végezte el:

“„Az európai politikai közvéleményt továbbra is a minszki helyzet foglalkoztatja. Ma telefonon beszéltem is erről Josep Borrellel, az Európai Unió külügyi főképviselőjével és Heiko Maas német külügyminiszter-kollégával”.
“Minden túlzás nélkül égnek a vonalak miniszterelnöki és külügyminiszteri szinten is a minszki fejlemények kapcsán. Ma reggel a három balti külügyminiszterrel, Edgars Rinkēvičs lett, Urmas Reinsalu észt és Linas Linkevicius litván kollégával beszéltünk, majd egyeztettem Miniszterelnök úrral, aki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel tárgyalt telefonon”.

Mindeközben miniszterünk a szobájában, öltönyben intézi a nagy ügyeket

Pontosan úgy intézi a magyar külügyeket, ahogy Soros Györgyről terjesztik: űcsörög a jachján és spekulál. De ez még mind rendben lenne (?). De miért kell minden egyes Szijjártó üzenethez fényképet mellékelni, hogy irodájában izzad és lázas tempóban telefonál, hogy megmentse a világot.
Ennek a kormányzatnak rengeteg visszataszító jellegzetessége van. (Például, hogy közpénzek révén ilyen böhöm nagy jachtokat tud vásárolni valaki magának). De a legiritálóbb az, hogy akkor is hazudnak, ha nem kellene. Persze ők tudják, mit titkolnak még el.

Az Átlátszó.hu információi alapján

Címkép:: Németh Dániel / Átlátszó