A miniszter úr fotói

Posted by

Molnár Bálint
Szerintem a nettó provokáció az, hogy miközben az erre fogékony néptömegeket a szivárványszínű zászló ellen hergelik (amely nép büszkén zabálja a 2000 forintos lángost a Balatonon, ahova azért ment, mert a főkipcsak azt mondta, hogy több Balaton, kevesebb Brüsszel és Adria), ők, az ország nyakán taposó banda azt állítja, hogy most is megszakadnak az irodájukban a felelősségteljes munka terhe alatt. Pedig valójában az Adrián a NER-oligarchia luxusjachtján sínylődnek, mint Szijjártó Péter.

Az a provokáció, hogy miközben az ökölbe szorult aggyal rettegő rajongókat azzal hülyíti a miniszter úr, hogy ő az irodájában dolgozik, és szó szerint ég a keze alatt a munka, a fülén meg a hivatali telefonvonalak, valójában a sikeres Mészáros Lőrinc üzlettársának luxusjachtján pihen a családjával.

A provokáció az, hogy miután a miniszter urat – aki tehát nem az irodájában dolgozik, hanem a NER közpénzzel kitömött strómanjának tulajdonában lévő jachton piheni ki az évi toporzékolásait – lefotózzák, a fotós után küldik a legénység egy részét, érdeklődjék már meg, ki és miért készített képet a hajóról és az utasokról.

A provokáció az, hogy miután kiderül, hogy a miniszter úr nem ott van, ahol közösségi oldala szerint van, a miniszter úr beosztottja még ki is kéri ki magának a miniszter úr nevében: A képmutatás csúcsa, hogy azok, akik folyamatosan a magánélet szentségéről és sérthetetlenségéről beszélnek, leselkednek, és fényképeket készítenek egy, a családja körében lévő emberről. 

Nem egyszerűen a képmutatás csúcsa, hanem öblös provokáció az, hogy Menczer Tamás műsorvezetőből lett államtitkár úgy tesz, mintha bárkit érdekelne Szijjártó magánélete és családja. Öblös provokáció, hogy Menczer Tamás úgy tesz, mintha Szijjártó Péter nem közszereplő lenne, akit nem lehet fotózni, vagy mintha bárki felment volna a luxusjacht fedélzetére odahányni. Miközben a képmutatás csúcsán Menczer hepciáskodva dicséri a főnöke munkabírását, csak két dolog nem derült ki az önérzettől duzzadó posztjából:

1) ha Szijjártó szabadságon van, miért nyomatja a félrevezető tartalmakat arról, hogy a munkahelyén töri össze kezét-lábát az országért?

2) mennyire normális dolog egy jogállamban, hogy random kormánytag egy közpénzzel rendszeresen kitömött, rendre combos közbeszerzéseket nyerő, nagyvállalkozónak nevezett NER-stróman jachtján töltse a szabadságát? (Azt már nem kérdezem, hogy jön ide és mi köze van a témához a külügyminiszter általános munkatempójának, amit még az ellenfelei is elismernek.)

Összefoglalom: nem csak az a  képmutatás csúcsa, hogy a mimagyarjaiknak kiadták az ukázt, hogy menjenek a Balatonra, ameddig ők az Adrián lógatják, hanem az, hogy maszatolnak és titkolóznak. Ott vannak az Adrián, de azt sugallják, mintha nem ott lennének, vagy ha igen, akkor is dolgoznak. Amikor kiderül, akkor meg ők vannak felháborodva, ők vonják kérdőre a fotóst, és ők jönnek a család semmivel össze nem függő szentségével és a páratlan munkabírásukkal. Miközben megint csak az derült ki, hogy a rendszerük korruptsága határtalan, a NER-eliten belüli, mindenféle luxusgépek formáját öltő urambátyám összefonódások bűze pedig az Adriától idáig érzik. Ha valakit vigasztal: a világ végére is elmehetnek, akkor sem lesz egy perc nyugtuk.

kolozsvaros.com