A Gyurcsàny vita

Posted by

Kaltenbach Jenő
Szóval, én nem vagyok Gyurcsàny, vagy DK, hívő, sőt szerintem ő nem jól kormànyzott és a vàlsàgkezelése is gyenge, az öszödi dolog meg végzetes hiba volt. Igazàból röhejes, de jellemző, hogy ezzel a kitérővel kell kezdenem, amit mondani akarok, nehogy rögtön legyurcsànyfanozzanak, bàr lehet hogy így is.Szintén röhejesnek tartom ugyanis azt az ellenzéki (elsősorban Momentum) hisztit, amit màr most, majd két évvel a vàlasztàsok előtt arról tartanak, hogy Gyurcsàny mi lehet és mi nem.

Ez a nyilvànos élve boncolàs csak és kizàrólag egyvalakinek az érdeke és ez Orbàn, aki nyilvàn jót röhög a markàba, és nyilvàn minden lehetőséget ki is hasznàl arra, hogy ezt az ellenzéki ostobasàgot ameddig csak lehet életben tartsa. Most nem esnék abba a szintén gyakori hibàba, hogy el kezdjem talàlgatni, hogy ki az àruló, alvó Orbàn ügynök az ellenzék soraiban, bàr egyesek elvi szilàrdsàgàról magam sem vagyok meggyőződve. Mint ahogy abba se mennék bele, amit néhànyan oly előszeretettel tesznek, hogy belepillantva a kristàly gömbbe halàl pontosan megjósoljam, hogy Gyurcsàny több szavazatot hoz-e mint amennyit visz, vagy fordítva.

Egyébirànt, jellemző a magyarorszàgi helyzetre, hogy az egyszer hazugsàgon kapott Gyurcsànyból Orbànnak patàs ördögöt sikerült faragnia, miközben a màr tíz éven keresztül folyamatosan, a legszemérmetlenebbül hazudozó Orbàn nimbusza sértetlen maradt. Itt hazudni csak akkor bűn ha bevalljàk.

Az, legalàbbis szàmomra, egyértelmű, hogy ha az ellenzék pàrtjai nem követnek el mindent azért, hogy amennyire csak lehet kormànyzàsra képes, egységes alternativaként jelenjenek meg a vàlasztók többségének a szemében, akkor nem is érdemes elindulni a vàlasztàson. Feltéve persze, hogy nem egy kényelmes, jól fizető parlamenti mandàtum megszerzése az egyetlen cél. Ha ez az orszàg nem képes arra, hogy kitermeljen magàból egy felelős, kormànyzó képes, valóban a közért dolgozni akaró elitet, akkor megérdemli a sorsàt.