A tízujjas, vakon írás tudománya

Posted by

Kósa Antal
Március elejét mutatta a naptár, amikor a koronavírus járvány miatt úgy döntöttem, hogy nem mozdulok a lakásból, maximum a teraszra megyek ki.. Ekkor már a tv-csatornákon az ilyen-olyan online tanfolyamokról lehetett hallani. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha indítanék emberbaráti és szakmaszeretetből egy online gépíró-tanfolyamot, melynek során a jelentkezők elsajátítják a tízujjas, vakon történő gépírás tudományát, természetesen számítógéppel.

A gondolatot tett követte és április elején a Facebookon és a Ráckeve Jelene és Jövője internetes oldalon meghirdettem elképzelésemet. Több mint húsz jelentkező vállalkozott arra, hogy részt vegyen a több mint harminc napos esti, közel félórás elfoglaltságon, amelyen a betűkapcsolatokat tanulták meg, a feladatok szavainak írását pedig mindenki saját idejéből gyakorolta. Május 4-én18 órakor az interneten megtörtént az első élő adás és elhangzott, hogy: asdfjklé…A tanfolyam végén a tanulók két napon keresztül kevéske bemelegítés után egy tízperces másolás keretében bizonyították, hogy nem volt hiábavaló a tanfolyamon való részvétel.

2020. június 6-án a ráckevei Kis-Duna partján lévő, nagyon kellemes hangulatú étteremben történt az oklevelek kiosztása. Remek vacsora volt tortával, addig maradtunk, amig az étterem ajtajára kikerült a tábla: ZÁRVA…

Azonban én nem tarthattam zárórát, mert hamarosan ismét felhangzik majd az interneten az asdfjklé…