Tíz mondat a görögdinnyéről

Posted by

A magyar nép viselte a görögdinnye-politikusok uralmát. De tudjuk: a kívül zöld, belül vörös politikusokra is eljön Szent Lőrinc napja, mikor dicstelen működésük befejeződik. (Torgyán József kisgazda politikus, Délvilág, 1993. augusztus 9.)

A zöld mázban jelentkező görögdinnye-politikusok megjelentek, mint a piócák, rátapadván a magyar nép vérére, hogy kiszívják az utolsó erőnket. Mi méltósággal tűrtük, pedig tudtuk, hogy a görögdinnyére is eljön Szent Lőrinc napja. (Torgyán József kisgazda politikus, Mai Nap, 1993. augusztus 9.)

A kormány olyan dinnye, melyet kívül ugyan vékony zöld héja veszi körül, de belül vörös, amibe majd belepipikél a mi Szent Lőrincünk. (Torgyán József kisgazda politikus, Pesti Hírlap, 1993. augusztus 27.)

A görögdinnye-politikusok egy kis zöld mázt öntöttek magukra, de a máz alatt ott dobog hatalmas piros szívük. Mindössze arról feledkeztek meg, hogy a görögdinnyére is eljő Szent Lőrinc napja, amikor a tisztes magyar gazda a disznai elé veti. (Torgyán József kisgazda politikus, Népszabadság, 1993. augusztus 31.)

Zöld mázt kentek magukra, de a hatalmas piros szívük bent dobog. Csak arról feledkeznek meg, akik becsapják a magyar népet, hogy a görögdinnyére is jön Szent Lőrinc napja. (Torgyán József kisgazda politikus, Békés Megyei Hírlap, 1993. szeptember 7.)

Globális a fölmelegedés, és milliók éheznek a Földön. Ez most a „görögdinnye-politika” – kívül zöld, belül vörös – két varázseleme. (Gajdics Ottó újságíró, Magyar Nemzet, 2019. július 23.)

A kommunizmushoz hasonló világideológiát látunk, ez zöld ideológiába van csomagolva, de azért hozzáteszem, hogy ez olyan, mint a görögdinnye. Kívül zöld, belül piros. (Rogán Antal Fidesz-politikus, Hír TV, 2019. szeptember 1.)

Szívesen vállalom a szocialista mozgalomra aggatott jelzőt, hogy belül vörös, kívül zöld. (Szanyi Tibor volt MSZP-politikus, Heti TV, 2020. január 5.)

A magyar zöld mozgalmak olyanok, mint a görögdinnye. Kívül zöldek, belül pirosak. (Orbán Viktor miniszterelnök, M1, 2020. január 9.)

Gyurcsány öleléséből már nem szabadulnak, a görögdinnye zöld héját pedig nyugodtan kidobhatják a szemétbe. (Pindroch Tamás újságíró az LMP-ről, Origo.hu, 2020. február 10.)

Szerkesztette: Zöldi László