Forró vagy hideg golyók

Posted by

Szabadrúgás – az Újnépszabadság foci-rovata

Center
>A Fradi a svéd bajnokot kapta ellenfélként a Bajnokon Ligája első selejtező-körében. A létező legnehezebbet a választékból. A svédek is örvendeznek. Alig kerültek a sorsoláshoz használt golyóbisok a megfelelő edénybe, Bosse Anderson, a Djurgardens sportigazgatója örvendezett, mondván: “Ha előre kellett volna választani, alighanem a Ferencvárost választottuk volna.”
Szerintem a svéd sportemberek nem tudják, hogy mi várja őket az Üllői úton. Röviden: egy csapat. És egy mosolytalan edző. Ugyanakkor a magyar szurkolók máris úgy viselkednek, ahogy magyar szurkolóknak illik. Csalást ordibálnak. Azt mondogatják egymásnak a különböző online-csatornákon, hogy ezek az UEFA-fickók ott csesznek ki a fradikával, ahol tudnak. Miért? (Csak). Most például úgy sorsoltak, hogy a svédekkel kerüljünk szembe – mimagyarok – az izlandi, a koszovói és más alacsonyabb rendű klubok helyett. Hogyan? Hát előre melegített golyókkal. Vagy előre hűtöttekkel. Az, hogy a Fradié a hideg golyó, vagy a tűzes, szinte mindegy.
Én csak azt nem értem, miért reménykedünk mindig a könnyebbik megoldásban? Miért várjuk azt, hogy Budapestre jön egy béna kis csapat, amelyet lesöprünk már az első félidőben.
Nem izgalmasabb megverni egy svéd bajnokot, és úgy menetelni tovább?

Különösen, ha milliárdokat költöttünk futballistákra?