A Jedi visszatért

Posted by

Lendvai Ildikó
>Jaj istenem, hát mit művelnek ezzel a szegény asszonnyal?

Tény és való, hogy már hiányzott Országos Müller Cecília, annyira hozzátartozott a mindennapjainkhoz. Azóta nem is takarítok olyan rendesen, hiányoznak az okos tanácsai (a partvis melyik végét fogjam meg? a szemetet söpörjem a lapátra, vagy a lapátot a szemétre?).

De neki sem volt egyszerű. Hol szeretnie kellett a maszkviselést, hol meg nem, bele lehet ebbe zavarodni, kérem. Pláne, ha közben minden harmadik mondatban tagoltan ki kell mondani a Pesti út nevét, bármi másról van szó, próbálják ki, nem könnyű! Különben is, folyton annyi rendőr között az ember nem olyan slágfertig.

De most! A Jedi visszatért. Szerencsétlent odacipelték a röszkei kerítéshez, hogy segítsen a főrendőröknek migránsozni. Nyunyóka nélkül!! Ezt azért nem érdemelte .Próbálkozott, próbálkozott valahogy a járványt is szóbahozni, de csak a mezőkövesdi fertőzés jutott eszébe, ott meg nem járt egy darab menekült sem. Máskor előtte oda kellene szállítani őket, vagy legalább beöltöztetni néhány mezőkövesdit, különben féllábas a produkció

.Lehet persze, hogy közben előléptették, ezért változtak a munkaköri kötelességei. Mostantól már Országos Hiszti Főorvos.

Szegénykének mindenütt hakniznia kell, ahol egy kis hisztériát, indulatot akarnak kelteni az épp kijelölt ellenséggel szemben. Akkor jön ő, és a megnyugtató modorával, a rettenthetetlen dadusok hanghordozásával, azonnal pánikot kelt. Tarts ki, Cecília! Az Erő veled van. És ahogy látom, egy új blézer is.