Tíz mondat a Karmelitáról

Posted by

Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni. (L. Simon László államtitkár, ATV, 2014. november 30.)

Az épületet már a NATO protokollja szerint őrzik, amelyik előírja, hogy csak belső készítésű fotókat lehet kiadni róla. (Zubreczki Dávid újságíró, Index.hu, 2018. december 25.)

A miniszterelnök kolostorba vonul. (Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, YouTube.com, 2018. december 13.)

A világ legszebb munkahelyéről mentem egy kolostorba. (Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentről, Hír TV, 2019. január 10.)

A Karmelita egyik termének értékes freskóit fehérre festették a felújítás során. Az örökségvédelmi szakembereknek annyit sikerült elérniük, hogy lefestés előtt konzerválják a freskókat. A későbbiekben helyreállíthatóak lesznek. (Erdélyi Katalin újságíró, Átlátszó.hu, 2019. január 23.)

Ha Orbán egyszer kolostorba vonult, hogy a fenébe járkálhat ki-be? (Léderer Pál újságíró, Facebook.com, 2019. július 3.)

Van olyan vélemény, miszerint az ellenzék belesétált a Karmelita kolostor csapdájába, amikor nemet mondott arra, hogy Orbán Viktor időhatár nélkül kapjon felhatalmazást rendeletekkel történő kormányzásra. (Kárpáti János újságíró, Klubrádió, 2020. március 26.)

A Karmelita kolostorból a miniszterelnök nem tartja már a kapcsolatot az emberekkel. (Fekete-Győr András Momentum-politikus, Magyar Hang, 2020. június 26.)

A Karmelita kolostorban székelő főpénztárnok. (Bruck András író Orbán Viktorról, Facebook.com, 2020. augusztus 1.)

Orbán Viktor a dőzsölés szimbólumában tölti mindennapjait. (Iványi Gábor metodista lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, HVG, 2020. augusztus 1.)

Szerkesztette: Zöldi László