Szoptatás

Posted by

Lendvai Ildikó
>Annyira örülök, hogy végre jó gazdák kezébe került a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A kuratórium elnöke Vidnyánszky Attila, a kormány egyik kulturális Jolly Jókere. Schilling Árpád rendező összeszedte, már eddig is mennyi funkciója volt, a kuratóriummal együtt hetet számoltam össze.

Nem baj, majd támaszkodhat a kurátorokra, főleg a két olajipari szakemberre. akiket a tárca rejtélyes okból a testületbe delegált. Istenem, Palkovics miniszter őket ismeri, színészeket nem annyira. Ott van pl. a MOL stratégiai igazgatója. Szerintem az életrajzában a MOL-t Moliere-nek olvasták félre. Na de a másik tag, egy felvidéki olajcég tulajdonosa?! Bár talán nem ez az érdeme, hanem hogy ő a dunaszerdahelyi focicsapat tulajdonosa. Márpedig futball az egész világ. Illetve az eredeti változatban színház, de a miniszterelnök így ismeri. Ő pedig csak nagyobb ember, mint Shakespeare!

Ne jöjjenek most meg azzal, hogy ilyen elfoglalt emberek mennyi időt tudnak majd szakítani az egyetemre! Hiszen Szíjjártó is könnyedén megbirkózik azzal, hogy a külügyminiszterségen túl még kurátora lett a győri egyetemnek is, Varga Judit igazságügyminiszter pedig egyenesen kuratóriumi elnöke a miskolci egyetemnek.Különben is rágalom, hogy túl sok megbízatásuk lenne.

Az újonnan alakult Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságban pl. se Vidnyánszky, se Szíjjártó, se Varga Judit nincs benne, amit sürgősen pótolni kellene.Igaz, csak Vidnyánszkyt és Szíjjártót tudnám beprotezsálni. Ahogy látom, abban a bizottságban fehérnépnek nincs helye, erre gondosan ügyeltek az összeállításnál. Megértem: a nők nem érnek rá, mindenféle más elfoglaltságuk akad. Például szoptatnak.

Címkép: Szoptatást támogató nemzeti bizpttság