Szalvéta lesz a szmokingból

Posted by

Tamás Ervin
>Hír:

Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját választották a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének, derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteki közleményéből. A kuratórium tagjai Bacsa György, a MOL stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.

A Színművészeti Egyetem kuratóriumi összetétele semmi másról nem szól, csak a csuklóztatásról, az alázásról. Vidnyánszky nem veszi észre, de számára sem más. De neki valószínűleg elég, hogy utált kollégái rosszul vannak, s elfoglalhatja helyét a szarral összekent trónon.

A MOL úgy tűnik, Magyarország oktatóközpontja lesz, ha már az olajból származó nyereség zuhan – olajozottan járhatnak színházba, moziba. A két művész szintén a fajsúlyosságra pottyant jókora foltot – Vidnyánszky kaposvári haverja a helyi teátrum csillogó évtizedeit fakította el sikeresen, a másik úr sem magasan jegyzett, ismert név.

Ennél durvább jelzést nehéz lett volna adni – ennyit értek! Kérdés, hogy kik? Azaz: kik várják meg elbocsátásukat, netán hányingerük előrehaladtával lépnek csak le. Különben egy ideig oly szelid lesz minden, mint az Indexnél. A vasorrú bába csak ijesztget, egyébként arany szíve van, látjátok? – tarja szét karját a politika. – Felesleges a hiszti! Azután lassan, mint moly a gyapjúban, rágja szét a szövetet, eleinte szinte észrevétlenül lesz lakoma utáni szalvéta az egykori szmokingból.

Hirdetések