Kevesebb Brüsszel, több Balaton?

Posted by

Varga Zoltán
>Kevesebb Brüsszel, több Balaton? Miről beszélsz cimbi? Kinek több? NEKTEK? Már az egészet szétloptátok! Nemcsak a Balatont, az országot is! NEKÜNK? Mimagyarok legfeljebb aranyáron bámészkodhatunk valamelyik uradalmi strandon, ahova a bankkártyán kívül már semmit nem szabad bevinni, mert véletlenül a hűtőtáskában bevitt két rántotthús ára még nem a te zsebedet fogja tömni.

NEKÜNK? Már az ott élők nagy része is csak messzi látképként nézegetheti, amúgy lehet, az utcája végében hullámzó magyar tengert, mert szögesdrót, meg őrök védik. Tőlük. TŐLÜNK! Ember! Te tényleg azt hiszed, ha, az Istvánka nevére íratott balatoni dácsádból nézel le a nyaralós kis szalmakalapodban (De, komolyan! Ez a cucc saját találmány? Mint a harmónikaszárú, öt számmal nagyobb, milliós öltönyöd? Nem mondták a fiúk a várban, hogy főnök, ez nagyon gáz! Ebben pont úgy néz ki, mint valami, a való világból már mit sem értő, traktorosból kinevezett téeszcsé elnök?) a hálás népre, attól nem fog kinyílni a bicska milliók zsebébe?

Tényleg nem veszed az adást, hogy a magyarok fele nem megy nyaralni, mert nemhogy a Balatonra nem tudnak elmenni, de lassan egy gömb fagyit sem engedhetnek meg a kölyöknek, mert éppen március óta nincs munkájuk? Emlékszel te egyáltalán? A parlamentben ígérted meg, hogy három hónapon belül mindenkinek lesz. Nem lett. Mint ahogy nyugdíjszámlája sem lett. Hazudtál. Most is.

Nem vágod haver? Vagy tényleg ennyire, de ennyire belecsavarodtál kölcsönkapott hatalomba, meg ebbe a nyavalyás, sutykó, suk-sükölő népvezér szerepbe, mint az összes hibbant haver szovjet Közép-Ázsiától Dél-Amerikáig? Több Balaton, mi? Meg a hatalmad örökkön való? Hogy a hallgatag, jámbor nép, még sokáig hallgatag jámbor nép marad? Hogy eztán is elnézik neked, meg kedves családnak amit műveltek?Hiszel még a mesékben? Na, ne! 😃