Gazebo a Balaton-parton

Posted by

Lendvai Ildikó

>Érvek helyett egyetlen illusztráció ahhoz, miért akar az MSZP népszavazást a Balaton visszafoglalásáért. Az előzményt tudjuk: a NER-lovagok lassan mindent, az eddigi közterületeket is felvásárolják a Balaton partján. A tavat még nem merték ki maguknak vödörrel, de ha kedvük támadna, megtennék.

Nos:A Mészárosék által megvásárolt tihanyi strandon a korábbi 750 (gyerekeknek, nyugdíjasoknak 450) ft helyett most 5000 ft a belépő. Nem mondom, ezért használhatsz egy napozóágyat és napernyőt is, sőt 2500 ft kaucióért egy törülközőt is. A kauciót megértem, ebben az előkelő körben azért akadhatnak, akiknek néha ragad a kezük. Az ágyat mégis nehezebb eldugni a strandtáskába.

Van VIP-belépős VIP-ágy is, az 6000 ft, nem tudom, az mit tud. Tán megszólal a Sajtóklub, ha ráfekszel. A kétszemélyes VIP-ágy viszont 20.000 ft, (hozott nővel, mert azt egyelőre nem adnak), de ahhoz kapsz habzóbort is. Szegény szingli VIP-esek meg csak csorgarhatják a nyálukat..Fogadni mernék, Önök sem tudják, mi az a gazebo, ami a belépők kifizetése mellett további 30.000-ért vehető igénybe. A kicsi. Van nagyobb is, az drágább. Nem baj, ha nem tudják, hiszen miután a négytagú, ámde a VIP-telen pórnépből való család (papa, mama, gyerekek) leperkálta a minimum 20.000-et meg a 10.000-es kauciót, szerintem nem lesz már ingerenciájuk erre a gazebo-izére, együtt a 60.000 kicsit húzós.

Különben megmondom ingyen, mert utánanéztem: a gazebó az a kis függönyös strandsátorka, ahová el lehet bújni, hogy a gyerek ne kapjon napszúrást. Na most a legjobb az, hogy ételt-italt-gumimatracot nem szabad bevinni, azt biztonsági őrök ellenőrzik a kapunál. Tessék csak a honlap által “exclusive”-nek nevezett étteremben venni az ásványvizet. Különben is rend lesz. A házirend szerint “biciklizni, rohangálni, sikítozni, labdázni tilos.” “Nincs ki-be járkálás”, – még az kéne, nem ám, hogy kiszöksz egy olcsóbb fagyira.

Ami azt illeti, ebbe az új elitbe tényleg nincs ki-be járkálás. Aki benne van, azt nemigen engedik kiesni, ahhoz valami Simicska-féle felségsértés kell. Be meg nem vesznek, kár pedáloznod. Bár lehet, hogy feleslegesen számoltam ki a négytagú család cechét. Nem vagyok biztos benne, hogy igazi gyereket be lehet-e vinni, vagy a biztonságiak azt is elkobozzák a bejáratnál. A mi családunkban a gyerekek többnyire rohangálnak, hangoskodnak, esetleg labdázásra vetemednek, ami itt a parton tilos. Nem tudom, esetleg a kapunál némi felárral le lehet őket cserélni VIP-gyerekekre. Gazebóval.

Címkép: Tihanyi gazebók