Tíz mondat a kapitányról

Posted by

Értelmes párt a kormányzás félidejében sem a kapitányt, sem a legénységet nem cseréli le. (Szekeres Imre szocialista politikus, Somogyi Hírlap, 1996. november 5.)

Inkább vagyok matróz egy hajón, amely biztosan halad a tengeren, mint kapitány egy elsüllyedt roncson. (Semjén Zsolt KDNP-politikus a pártelnökségről, Magyar Nemzet, 1997. május 24.)

Bizonyos nézőpontból én vagyok az ő végvári kapitánya. (Orbán Viktor miniszterelnök a bajor miniszterelnökről, ATV, 2015. szeptember 23.)

Folyton elfelejtjük, hogy a Tenkes kapitánya csak a tévében győz. (Horváth Gábor újságíró, Népszabadság, 2015. szeptember 25.)

Nem mindegy, ki a kapitány, de inkább a rendszeren kellene változtatni. (Détári Lajos volt válogatott labdarúgó, Nemzeti Sport, 2017. június 25.)

Olvadó jéghegy kapitánya. (Kiszelly Zoltán politológus Molnár Gyuláról, az MSZP elnökéről, Zoom.hu, 2018. február 7.)

Miniszterelnök úr a magyar kormány szövetségi kapitánya, ő tudja, milyen poszton számít rám a csapatban. (Varga Judit igazságügyi miniszter Orbán Viktorról, Nemzeti Sport, 2019. július 27.)

Az ISZOM telitalálat, mert a pártalapító Szanyi kapitány széles körben ismert, ivászatnak is nevezhető szabadidős tevékenységére utal. (Föld S. Péter újságíró az Igen – Szolidaritás Magyarországért Mozgalom rövidítéséről, HírKlikk.hu, 2020. március 9.)

Budai várkapitány. (Kabai Domokos Lajos újságíró Orbán Viktorról, Bekiáltás.blog, 2020. július 15.)

Kompország kapitányt keres. (Dévényi István újságíró, Magyar Hang, 2020. július 24.)

Szerkesztette: Zöldi László