Tíz mondat a hazáról

Posted by

Isten, haza, család. A miniszter úr hátulról kezdte. (Hámori Zoltán újságíró Torgyán Józsefről, Petőfi Népe, 1998. november 18.)

Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, volt miniszterelnök, Magyar Nemzet, 2002. május 9.)

Aki a földi haza elől dezertál, az valamilyen módon az égivel is ezt teszi. (Semjén Zsolt KDNP-politikus, miniszterelnök-helyettes, Magyar Hírlap, 2011. december 10.)

A haza egyre nagyobb része van ellenzékben. (Bajnai Gordon volt miniszterelnök, Kisalföld.hu, 2012. november 12.)

Orbán politikájának lényege, hogy a haza csak akkor nincs ellenzékben, amikor a hatalom a jobboldalé. (Kis János liberális politikus, Magyar Narancs, 2013. március 28.)

A haza nem lehet ellenszélben. (Gomperz Tamás publicista, hvg.hu, 2014. augusztus 6.)

A haza nem lehet NB II-ben. (Bödőcs Tibor humorista a felcsúti focicsapatról, Comedy Central TV, 2016. december 30.)

Számukra nincs haza. Ők ott érzik jól magukat, ahol a legkevesebb munkával a legtöbb pénzt lehet keresni. (Márfi Gyula veszprémi érsek az internacionalistákról-kozmopolitákról, Napló, 2018. február 9.)

Akinek a hatalom minden, annak a haza semmi. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, Facebook.com, 2019. március 15.)

Ma már naponta járhatok a hazáim között. (Tompa Andrea Budapesten élő kolozsvári író, ATV, 2020. július 13.)

Szerkesztette: Zöldi László