Különös ítélkezés

Posted by

Rózsa Mihály

A Sziget fesztivál ideje alatt, elkaptak a rendőrök két holland fiatalt, akik füvet árultak az Szigeten. Bíróság elé kerültek és a bíróság 5 év börtönre ítélte a két addig büntetlen előéletű fiatalt. Emberek, a politikai véleményük kifejezésére azt az eszközt választották, hogy dudálni mertek a Clark Ádám téren. A hatóság 500 ezer forintra büntette többüket. A nagy hidegben Jászapátiban roma férfi, kiment az erdőbe és egy kézikocsinyi fát lopott télire, hogy fűteni tudjon otthon a gyerekeinek. 2 év börtönre ítélte a bíróság.

A bűnszövetkezetben elkövetett pedofil bűncselekmény miatt bíróság elé állított volt perui nagykövet, Kaleta Gábort a bíróság bűnősnek találta és másfél év felfüggesztett börtönre ítélte, vagyis, az ő bűnét annyira enyhének ítélte meg, hogy megúszhatta egy ejnye-bejnyével. Juszticia asszony szeme itt valóban be volt kötve. Azt mondják, hogy Kaleta példásan viselkedett amúgy. Azt mondják, hogyan is lehetne már börtönbe küldeni azt a szexuális ragadozót, aki mélyen vallásos ember, tehát ha hívő, nem is lehet gazember. Főleg ha addig hűségesen szolgálta a regnáló hatalmat. Vajon a Biblia melyik része az, amelyik azt mondja, hogy nyúlj a gatyádba ha gyereket látsz? Az engedjétek hozzám a gyerekeket, az valami egészen másra vonatkozik.

A pedofília bűn. Vannak akik most azt mondják, hogy szegény pedofil ember, az maga is áldozat, mert beteg és nem tudja ezért kezelni a bűnős vágyát. Ilyen alapon a sorozatgyilkost se kell börtönbe zárni, hiszen az is beteges vágyai kielégítésére követi el bűnös cselekedeteit. És ha templomba járó ember, aki a bűnt leszámítva példás életet él, akkor maximum kis barackot érdemel a fejére, de futni kell hagyni. De ugyanez igaz a szatírokra, tolvajokra, gyakorlatilag ráhúzható minden bűnben létezőre. A pedofil, az pedofil gazember és nem sajnálni való szegény beteg. Nem véletlen, hogy a társadalom mélyen megveti és elítéli a pedofíliát, nem véletlen, hogy még a bűnözők a börtönben is kiközösítik, és lerendezik a bekerült pedofilokat, mert azok, még az ő sérült értékrendjük alapján is megvetendő gazemberek.

Kaleta szabad ember maradt. Szabadon járhat, kelhet közöttünk. Szabadon csorgathatja a nyálát kisfiúk és kislányok után és megtapasztalhatta, hogy ezt érdemben minden következmény nélkül megteheti. Vigyoroghat a képünkbe. A jogszolgáltatás, nyilván nem felső késztetés nélkül futni hagyta.

De jegyezzük meg a képét. Mert ez a Kaleta be fog menni a boltba babkonzervet vásárolni. Ha látjátok, köpjétek le. Ez a Kaleta be fog menni a pékhez kenyeret venni. Ha látjátok köpjétek le. Ez a Kaleta el fog menni autószerelőhöz, hogy megjavítsák a kocsiját. Ha látjátok köpjétek le. Ez a Kaleta el fog menni az újságoshoz, napilapokat venni. Ha látjátok, köpjétek le. Ez a Kaleta el fog menni orvoshoz, ha fájni fog a torka. Ha látjátok, köpjétek le. Ez a Kaleta el fog menni színházba, megnézni egy előadást. Ha látjátok, köpjétek le. És ez a Kaleta el fog menni templomba is, hogy tovább játssza a műkeresztényt. Ha látjátok köpjétek le. Jegyezzétek meg jól a képét és bárhol is fordul meg ezután, köpjétek le, köpje le mindenki, érezze a megvetést, kapja meg annak a büntetésnek ezáltal legalább egy kisebb szeletét, amire rászolgált a bűne által.

Címkép: Kaleta, Szijjártó és egy miniszter átadja Peruban a nagykövetséget