Csak egy kép…

Posted by

Radnai György

> Készült egy fénykép.Három férfiúról: Bródy Jánosról, Demeter Szilárdról és Szörényi Leventéről. Ahogyan (cinkosan) mosolyogva néznek a kamerába. A fénykép nem tűnik rejtett-kamerás képnek. Persze megjelent a világhálón. A „képnek” már csak „ez” a sorsa .Eddig (még) helyreigazítást nem kért senki. Azonnal robbant is a közbeszédben. Fröccsenve jobbra-balra. A szmötyi mindent azonnal összekent. De miről is van szó, mik a tények?

Demeter Szilárd Székelyudvarhelyen született; Óvónőképző Intézet iskolai végzettségű; (Tempetőfi álnevű) író, filozófus, politikai elemző, múzeumigazgató (wikipédia); aktív basszusgitáros (Stumpf András), a magyar popszakma miniszteri felelőse, aki az elkövetkező öt és félév alatt 25 milliárd forintot (miért hökkensz meg, ez nem a Lánchíd) költhet(ne) popzenei stratégiája szerint az ágazatba (válaszonline) fölrakott egy képet a Facebook oldalára: „Mindent láttak már, még azt is, ami szemmel nem látható – itt: Petőfi Irodalmi Múzeum.”.

Tehát: találkoztak. Nyilván beszélgettek is. Felnőtt férfiak, arról beszélgetnek, amiről akarnak. Mi közünk hozzá. Mi közünk hozzá? Szörényi-Bródy legendák. Műveikkel is, közéleti megszólalásaikkal is. Ők pontosan tudják: egy kép, egy hang mennyi mindent jelent („akkor még bámultam a felnőtteket…”; „Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa”; „A Józsefváros mélyén, hol a házak összebújtak” …És „mást” is jelent(het), ha …Ez a kép így „retusált” kép. Nem maradhat így…