Újságírás 2020

Posted by

Gaál Péter
> Április 5.
„Ma hajnalban, türelemmel viselt, hosszú betegség után, életének 51. évében elhunyt Zsitvatoroki Gerzson, a Magyar Ródliszövetség örökös elnöke, százhatvanhatszoros válogatott, a Nemzet Sportolója.”

Április 6. délelőtt 10
„A miniszterelnök kitette lapjára: ó, Gerzson, Gerzsonom. Megrendülten búcsúznak a pályatársak, barátok. A ródliszövetség székháza előtt tegnap este gyertyák ezrei égtek.”

Április 6. délután 3
„Utolsó kép a kutyáját sétáltató Gerzsonról.”

délután 5
„Zsitvatoroki Gezson élete képekben. Első szerelme fenekét fogja. Nagy kujon volt, kacsint szomorúan a régi barát. Imádta habzsolni az életet.”

este 8
„Képek Zsitvatoroki Gerzson legnagyobb sportbalesetéről. Véres fejjel fekszik a fa tövében, amelynek nekiment. Majdnem ottmaradt, borzong a feleség a régi interjúban.”

Április 7. délelőtt 10
„Megszólal a kezelőorvos: rengeteget szenvedett. Nem akarta tudomásul venni a betegségét. Nagy küzdő volt, alig hittük el mi is, hogy feladta a harcot.”

délután 2
„Szívem mélyéből sajnáltam, állítja a kórházi szobatárs. Mielőtt elvitte a gyilkos kór, három napig egyfolytában ordított.”

este 7
„Saját hányásába fulladva talált Zsitvatoroki Gerzsonra az ügyeletes nővér, mialatt a szobatársát CT-re vitték. Csak azt sajnálom, zokogja a feleség, hogy nem tudtam tőle elbúcsúzni.”

Április 9. délután 2
„Egyéb betegségei is voltak Zsitvatoroki Gerzsonnak.”

délután 5
„Zsitvatoroki Gerzson nem a szifiliszbe halt bele, cáfol a háziorvosa.”

Április 11. reggel 9
„Nagy bajban az örökösök: Zsitvatoroki Gezson úszott az adósságban.”

délután 3
„Mégsem úszott az adósságban a nemzet ródliversenyzője. Milliárdos vagyon vár szétosztásra a legismertebb off-shore paradicsom egyik bankjában.”

este 8
„Eddig tartott a gyász? Ismeretlen férfival látták Zsitvatoroki Gerzson feleségét.”

Április 29. délután 3
„Eltemették Zsitvatoroki Gerzsont, a Nemzet Sportolóját, akit a Magyar Ródliszövetség saját halottjának tekintett. Százak tették tiszteletüket a ravatalnál. Az államfő és a kormányfő is koszorút küldött. A Sándor-palotára kitűzték a fekete lobogót. A miniszterelnök dolgozószobájában, közvetlenül a miniszterelnök képe alá Zsitvatoroki Gerzson gyászszalagos képét függesztették.”