Könyveket a szemétbe?

Posted by

Lendvai Ildikó
> Szakács Árpád, akinek eddig legfontosabb haditette az, hogy a Petőfi irodalmi Múzeum elleni támadással megindította a kultúrharc új, máig tartó szakaszát, most súlycsoportot tévesztett.

A Magyar Nemzetben Romsics Ignác történésznek ment neki “Romsics szabadkőműves meséi” címmel. Azért rántotta ki ismét kardját, mert Romsics mesének nevezte, hogy Trianont egy szabadkőműves összeesküvés aknamunkája idézte volna elő.

Érthető, hogy ez felbőszítette, hiszen rettenthetetlen katona: olyan szaktekintélyeket kellett megvédenie, mint maga Semjén Zsolt (juj!) és Szakács szerint “hazánk egyik legbátrabb poilitikus-polihisztora”: Boross Péter (juj, juj!). Ők ugyanis interjúikban szintén a szabadkőműves összeesküvésről bölcselkedtek.

Romsics Ignác, a legtekintélyesebb magyar történész, a korszak kutatója hogy is érhetne fel a polihisztor Borossal, pláne Semjénnel! Csak, hogy tudja, hol a helye, Szakács kellő lenézéssel beszél róla: “Ha legközelebb Romsics Ignác akadémikust hallgatják, kedvesen mosolyogjanak egyet Önök is… A Romsics-tanítványok könyveit pedig nyugodtan tegyék a papírgyűjtőbe.” “Kegyelmezzünk meg korunk nagy történészének azzal, hogy nem lobogtatunk holmi megkérdőjelezhetetlen dokumentumokat.”

Azért az szép tőle, hogy a helytelenített könyveket nem rögtön elégetni, csak a szemétkosárba dobni javasolja.Ezt méltányolva én is csak kedvesen mosolygok rá, és szelíden jó étvágyat kívánok a bokaharapdáláshoz.

Címlép: Szakács Árpád a Lovas István sajtódíjjal