Tíz mondat a közösségi médiáról

Posted by

A vidéki rádiósok és a közösségi média megmentette nemcsak az újságírók becsületét, hanem számos ember életét is a márciusi télben. (Hegedűs Márk blogger, Médiablog2.0.com, 2013. március 15.) Európában már ülnek pártok a parlamentekben, amelyeknek egy fillérjük sem volt, de a közösségi médiával mégis eljutottak az emberekhez. (Hujber Ferenc színész, Népszabadság, 2016. február 26.)
Van egy felület, amit nem ural a Fidesz, ez a közösségi média. (Tóth Bertalan szocialista politikus, InfoRádió, 2016. december 6.)
A közösségi média segítségével önmagát szervezi a tüntető ifjúság, nem állt mögéjük egyetlen ellenzéki párt sem. (Pressburger Csaba vajdasági újságíró a szerbiai helyzetről, Népszava, 2017. április 24.)
Az ellenzéki politikusok nem használják a közösségi médiát, hanem csak lesik, hogy mikor téphetnek sorszámot Olgánál. (Székely Ferenc újságíró, Facebook.com, 2017. október 2.)
A közösségi média felhasználói nem kaptak újságíró-képzést. Nem tudják, mi az, amit a nagyközönség elé tárhatnak. (Jancsó Orsolya újságíró, Magyar Idők, 2017. október 14.)
A közösségi média mindenki számára elérhető. (Orbán Viktor miniszterelnök, Hír TV, 2018. április 10.)
Közösségi pöcegödör. (Gazda Albert újságíró, Magyar Hang, 2019. május 10.)
Jött a közösségi média mindent átíró világa. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, ATV, 2020. május 1.)
A közösségi média cenzúrája balra enged, jobbra rúg. (Béky Zoltán, a Századvég Intézet jogi szakértője, Origo.hu, 2020. május 7.)

Szerkesztette: Zöldi László