Megjegyzések a budapesti nyitásról

Posted by

Somogyi Zoltán
> Gyorselemzés következik
Karácsonynak óriási eredmény ez a nem általa kikényszerített harc Orbánnal. Felemeli őt. Orbán úgy döntött, jó lesz neki Karácsony ellenfélnek a következő választáson. Jobb, mint ha mondjuk Dobrev Klára lenne. Ezért ki kell emelnie Karácsonyt. Ez az oka annak, hogy ő maga beszél Karácsonyról, a főpolgármester megtámadását nem bízza csak a mögötte állókra. Húzza-vonja magával, építi ezzel a saját – és egyben Karácsony – táborát a választásokra. A mai nap közleményei sem szóltak másról, mint kettejük harcáról..

Tamás Ervin
A nagy tekintélyű szakértők tehát zöld lámpát mutattak a főnöknek, hogy személyesen meghozza alig várt döntését a főváros újranyitásáról. Ehhez logikusan járult volna egy kevésbé népszerű bejelentés az ingyenes parkolás befejezéséről, ami szép pénzt vesz ki Budapest büdzséjéből, a kerületeket is beleértve. Kíváncsian várom egy új bizottság összehívását, majd a kormány rendeletét, amely arra válaszol – lehet-e viszonylag kis távolságra egymástól az autóknak maszk nélkül pénzért parkolni?

Címkép: Az utóbbi időkben így volt. Az utca egyik fele Pest megye volt, a másik oldal Budapesté. A budapesti lakos láthatta, hogy utcabélije boldogan kortyolgatja a kávéját egy hangulatos, muskátlis teraszon, miközben neki marad a konyha. Budakeszin, a Budapest végét jelző tábla szomszédságában például a Gesztenyés étterembe csak azok mehettek, akik az utca Pest megyei szakaszán élnek.