Négy információ első kézből Orbánról

Posted by

Lendvai Ildikó
> Négy exkluzív információhoz jutottam a miniszterelnökről péntek reggel:
>1.Különleges viszonyban van a tudományokkal. Ez már akkor sejthető volt, amikor szétverték az Akadémiát. A rádióban most elmondta, hogy “a tudósok a zakóját markolva” próbálják megállítani egy-egy tanács erejéig. Most pl. óvatosságra intik Budapesten és Pest megyében. Elképzelem a jelenetet. A miniszterelnök előreszegezett tekintettel rohan a fényes jövő irányába, a tudósok ott loholnak utána, a zakójába csimpaszkodva. Szolgáljon vigaszukra: állítólag a tér is görbül, az idő is bonyolult dolog, vagyis előbb-utóbb még utol is érhetik. Na persze nem szellemileg, pláne, hogy előbbit is csak egy ilyen zakórángató tudósocska, egy bizonyos Einstein állította.
2. Gyanús lehet neki ez a Szíjjártó. (Nekem is, de másért.) “Folyamatos kontroll alatt tartja” őt meg a beszerzéseit. Szíjjártó ott liheg a nyakában, ám, mint mondta: “ez nagy verseny, nem adom olcsón a bőrömet”. Hát erről szerintem Lázár is tudna mesélni.
3. A kritikusoknak jól az orrára koppintott: “A magyarokkal nem lehet következmények nélkül kötözködni. Nem felejtünk, rendezni fogjuk a számlát.” Felvillanyozódtam. Lehet, hogy a magánnyugdíjpénztárak lerablásánál megígért nyugdíjszámlákat is rendezni fogják?
4. A legszebb: “Mi, kereszténydemokraták mindig az élet oldalán állunk”, ezért is megy olyan jól nekik “az élet újraindítása”. Bezzeg a többiek, mint én, akik nem kereszténydemokraták! Csupa halálmadár. Megyek is, és a tüdőmből belefújok a világba egy jó adag dögletes levegőt a halál szeléből. Ahogy szoktam.

A 9GAG karikatúrája