Jönnek a hölgyek

Posted by

Kereszty András
> Vegyük ezt a Ágoston Balázs nevű embert. Állása szerint a Demokrata főmunkatársa. Publicisztikáját az egykor dicső, ma kormányközlönnyé silányított Magyar Nemzet nyomtgatta ki.
Írásának vezérgondolata: a politika sok nőben megöli a nőt.
Merthogy milyen is szerinte a nőpolitikus?
Egyes típus: zavarodottan illegeti magát nyári ruhácskában a kamerák kereszttüzében, csukott ajtóknak szalad neki, összekeveri az elipszilont és a j betűt, náci írónak véli Nyírő Gyula pszichiátert vagy épp csillapíthatatlan kacarászásba fullasztja saját sajtótájékoztatóját. Szimpla bugyutasága irracionális karriervággyal párosul. De legalább nem elvetemülten gonosz..
Kettes típus: Súlyosabb eset. Angela Merkel. Berlinben a rosszul szabott, Honecker szagú NDK-s konfekciókosztümben feszülő megkeseredett kudarc. Tartalomhoz a forma, formához a tartalom.
Hármas típus: Az igazán elrettentők az eszelős, habzó szájjal gyűlölködő fúriák. Ha hatalmat kaparintanak a kezükbe, azonnal vér csorog a szájuk szélén.
Ágoston Balázs ezután történelmi fejtegetésbe bonyolódik. Aszondja, hogy a
Marianne-okkal kezdődött, a kültelki szövőnők fogatlan röhögésével, az örök baloldal első terroruralmával. Nyomukban jártak az olyan kívül-belül zaklatott csúfságok, mint Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Dolores Ibárruri, Hámán Kató, a Szabó Ervinnel együtt terrormerényletről ábrándozó Duczynska Ilona és mind-mind az ÁVH és az internacionalista baloldal elvtársnői szerte a világon.
Eddig Ágoston Balázs nőképéről. Nem nevezhető ez különlegesnek. A bajszos házmester éppen a napokban jelentette ki, hogy „ÉN SZÁNALOMMAL TEKINTEK EZEKRE A KÉPVISELŐKRE, KÜLÖNÖSEN AZOKRA, AKIKNEK A SZEMÉLYI SZÁMA 2-ESSEL KEZDŐDIK”.
No és a magyar parlament kormánypárti többsége elutasította a családon belüli (és elsősorban a nők elleni) erőszak minden formájának felszámolását célzó Isztambuli Egyezményt. Orbán Viktor még 2015-ben egészen különlegesen őszinte pillanatában ezt mondta: “A magyar politika alapvetően a folyamatos karaktergyilkosságra épül. Ez brutális helyzeteket teremt, amit bírni kell, de a nők ezt nem bírják.”
Az ember elcsodálkozik. Két évvel a választások előtt miért sérti meg a Fidesz a magyar lakosság felét? Vagy inkább attól félnek, hogy az ellenzéki Összefogás kineveli majd azokat a vezetőket – Szél Bernadette. Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes, Dobrev Klára, Donáth Anna személyében – akik elsöprik a Fidesz maszkulin bagázsát?

Címkép: Ellenzéki hölgyek Kunhalmi, Vadai, Szabó, Szél