Simán boldogul, aki nyal

Posted by

Rab László
> Tudják, mert látják, hogy a fideszútálati hangulatométer már hetek óta ki van akadva, tisztában vannak vele, hogy őket választásokon ember meg nem választaná. Sejtik, hogy már nem kellenek, fölöslegessé váltak. Hogy hatalmuk a kifacsart jogászkodások révén még megvan, valóságosan már nem ők a Janik. Van még médiájuk, pakolgatják az ügyesen komponált hazugságaikat. Műsiker, ménkűsok pénz, talmi csillogás. A Kádár-rendszert is utáltuk, de főleg azért, mert nem voltunk benne biztosak, hogy egyszer majd véget ér. Aztán mégis vége lett. Úgy kopott el, úgy vérzett ki, hogy Grósz Károly az egyik héten még fehérterrort kiáltott, aztán ereje egy szemvillanás alatt elillant, és kimúlt szépen rögtön a negyven év.
Ezek visszahozták a szocializmusból azt, amit a legjobban utáltunk: a kontraszelekciót
A hülye is simán boldogulhat, ha nyalni tud. Nyakon öntötték a régi maszlagot egy kis dzsentrizmussal, hozzákeverték a történelmi időkben felhólyagzott nacionalizmust, és azt mondták rá, csiribú, csiribá, ez a NER, örüljetek neki. Mintha attól, hogy leírták, valami nemzeti, mindjárt bármi vagy bárki nemzetivé tudott volna lenni. A végeredmény egy korszerűtlen, hazug rendszer, amelynek legfőbb jellemzője, hogy valaki vagy valakik megbélyegzésével biztosítja a túlélést. Háborút vív a saját állampolgárai ellen, és közben azt szajkózza, a migránsok, a vírus vagy a tököm tudja mi ellen véd. De hát miért is védene meg bármitől, ha egyszer nincs rád szüksége, csak a nyomorult szavazatod kell neki. Ez az egy dolog, ami fel tudja izgatni. És október óta pontosan tudja, hogy nincs már több verseny, mert abban halálra van ítélve. Jöhettek is a katonák. Ez volna a koronapuccs lényege.
Betojtak a csajsziktól
Eszembe jutott valami Kövér polgártárs nők ellen indított hadjáratáról is. Egy parányi hölgy váltotta ki a felcsapó nőgyűlöletet, amely a 2-essel kezdődő személyi számot viselő polgártársak megtámadásába torkollott. Az újságjaik is beletörölték a koszos kezüket a nőkbe, a Fideszben megvan ennek a hagyománya (inkább menjenek szülni, szaporáljon a nemzet stb.). Naná, hogy a Maxinak az elárult rendszerváltásra is nők nélkül sikerült emlékeznie a gyászhuszárok társaságában. Csudaszép látvány volt.
Sejtik, hogy egyszer úgyis egy nő lesz a vesztük. Nem lesz szálas, s nem 81 kilós (mondjuk én nem bánnám, tőlem egy duci nő is nyugodtan megbuktathatná a károgó varjúbandát), de úgy jön majd, akár Cseh Tamás vőlegénye, jövőnek…lányaként, és szépen kirázza a naftalinszagú társaságot a gyűrött gatyaszárból. Ott állnak meztelen seggel a bátrak 133-an, Sorost meg Gyurcsányt fognak kiabálni. Nagyon vicces lesz, ahogy kimúlnak. Parancsra loptam, szajkózzák majd Sopronkőhidán kórusban. Vadásznaciban fognak a cellák előtt bokázni, könnyes szemmel integetnek egymásnak, csak még előtte gondosan és módszeresen kinyírják az országot. Vírus? Kutyafüle ahhoz képest, amit ezek itt még véghez visznek. Aztán majd egyik napról a másikra végük lesz. Kövérből Grósz Károly lesz, Orbánból meg Kádár, aki majd saját Mariska nénijének ridiküljébe csimpaszkodva hazamasíroz Felcsútra. A stadionokat pedig belepi a selyemfű, a pitypang, és mindenfelé elszórja a magját a lóhere. Szép tud az is lenni, nem kell elkeseredni, Akasztó (te jó isten, micsoda nevű település!) is milyen jól tud kinézni gazzal benőve. Ökofutballpálya lett a juhász milliárdos pénzéből.
Még mindig Kövér
Nem azért, mert egy percig is izgatna ennek az embernek a sorsa. “Az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem a világelit komprádor alakulata – harsogta a héten a házelnök, akinek emberhez még jó szava nem volt. – A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propagandahadjáratát.”
Komprádor? Mondhatta volna szebben is, kislovag: hazaáruló. De menjünk tovább, síri hang ez a Fidesz-kriptából, félelmetesen hangzik, de már nem jelent semmit sem.
Budapest: karmelita-rend
Vidékre kéne mennem, anyósom főztjére vágyom. Csak, ugye, az a baj, hogy budapesti vagyok, azazhogy még az se, kétszáz méterre lakom a Budapest-táblától, lakóhelyem nem hagyhatom el. Nem mehetek se Budapestre, se vidékre, maradnom kell Pest megyében. Így döntött a főkarmelita. Törzsebben mondva: az országban járványtetőzés kerül bevezetésre május 3-án, de azért Budapesten és Pest megyében nem lehet kalimpálni. Közben Cecíliáék szerint még mindig nincs tömeges járvány, az csak akkor lenne, ha mind a harmincnéhányezer kórházi ágyon betegek feküdnének, gondolom én, de ne legyen. A Maxi viszont bejelentette, hogy október-novemberben jön a második menet (hullám, így mondta, hanyattvágtam tőle magam). Miközben el lett laposítva az első, és annyira el lett laposítva, hogy már érettségizni is lehet tőle. Budapesten és Pest megyében is. Negyedikén vidéken kinyithatnak (elvileg) a strandok. De a virológusok nem tudják, hogy momentán állóvízben biztonságos-e a fürödgetés (mi van a Balaton vizével, apuskáim?)
Nem tudok most másra gondolni, csak Csernobilra, akkor is milyen faszán el lett magyarázva minden
Nem sikerül megfejtenem mindent, miközben lelkes híve vagyok a magyar kormányzati tájékoztatási gyakorlatnak; nem tudok most másra gondolni, csak Csernobilra, akkor is milyen faszán el lett magyarázva, hogy miért kerül csak 50 fillérbe az óriásira nőtt fejes saláta a ceglédi piacon. Magyarán: ott basznak át, ahol nem is sejtem. Ennek is megvannak nálunk a hagyományai. Minél jobban nem tudod, hogy mi van, annál jobban meg tudnak téged védeni. Ez a deal, ki lett már milliószor próbálva. Katonák, csak első látásra tűnik úgy, hogy biciklivel kevés sikert lehet elérni mínusz harminc fokban a szovjet tankok ellen. Lelkesedéssel pótolható a csalóka technikai fölény. Azt kívánja tőletek a haza, hogy nyomjátok a pedált, és foglaljátok vissza nekünk az ősi magyar földet, etc., etc.
Szar ez így, de holnap is ugyanilyen szar lesz
Ötven nappal a járványellaposító kijárási korlátozás bevezetése után (melynek mélységi elemeit máig nem sikerült megfejtenem) a lesz ahogy lesz stratégiája kezd rajtam úrrá lenni. Tisztára úgy érzem magam, mint a Kádár-korban: szar ez így, de holnap is ugyanilyen szar lesz. Próbálom Cecília és Alexandra egymásnak homlokegyenest ellentmondó állításait egymásnak megfeleltetni (pestiként nem lehet vidéken kávézni), nem sikerül, de ettől nem vagyok elkeseredve, ment például egy ideig a maradjak otthon, ami után a miniszterelnök megengedte, hogy kedvemre autózhassak és még ingyen is parkolhassak Pesten. De ugyanez volt, amikor a maszkügy elkezdődött. Nem kell maszk, ha egészséges vagyok, mert nincs elég. Most meg Pesten kötelezővé tették. Jó is ez, a kettős hatalom és a totális zűrzavar felé kezdünk lépegetni, de ez nem baj, ebben érezzük magunkat igazán jól. Az uralkodó elit mindent megtesz azért, hogy ezután is garantáltan hülyék legyünk. Ha valaki logikát keres abban, ami itt történik, alaposan melléfog. Itt még a katasztrófatörvénybe se sikerült beleírni a járványt. Azt az egészségügyi törvénybe írták bele. Hogy akkor miért rendőrök meg katonák intézik a védekezést, azt ne tőlem tessék megkérdezni.
Komprádorék nélkül
Szólnom kell arról is, hogy mindenki könnyen talál munkát, senkinek nem kell attól tartania, hogy megélhetési gondjai lennének. Ha például valaki valamely magyar multinál dolgozik, és tiszta véletlenül épp a járvány kellős közepén teszik ki a szűrét, annak sem kell elkeserednie, elmehet például katonának, célzott is rá a Maxi, akiről tudjuk, hogy senkit soha nem hagyna az út szélén. És inkább magától vonja meg a falatot, de népének jólétét immáron tíz esztendeje garantálja, példa erre az az egymillió új munkahely, amelyet a posztkommunizmus bezárása óta létesített. Ezért is tűnik logikusnak az időtlen időkig történő teljhatalom bevezetése, aminek része, hogy már április végén látszik a járvány második hullámverése saccperkábé október 23-a magasságában. Komprádor ellenzék nélkül sokkal egyszerűbb lesz nem csak a politizálás, de a munkahelyteremtés is, bárki bárhonnan bárhová szabadon átirányítható lesz. Nem is értem, mit sipákol a nép, amikor mindenki meg van mentve, mindenkinek a tányérja tele van szedve csülökpörkölttel, és kijárási tilalom van ugyan az országban, de – idézem – nem lesz olyan ember, aki ne találna magának munkát Magyarországon.

A Városi Kurir írása

Békési Joe rajza