Kövér László egy őszinte pillanatában

Posted by

Kácsor Zsolt
>”A Fidesz élén mi napról napra amortizáltuk a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalmat. Nagyon sokfajta eszközzel, nagyon sokan ástuk alá azt, amit közösségi, nemzeti közbizalomnak nevezhetünk. A politikában totális versenyt, polgárháborút kezdtünk, nem válogattunk az eszközökben, ez különösen érvényes egymás lejáratására. Az anarchia szélére taszítottuk az országot, a demokráciát súlyosan romboló politikánk következményeként ma nincs tisztelet az alkotmányban rögzített intézmények iránt. Ezeket ugyanis olyannyira leépítettük, hogy nincs objektív tekintélyük, ami nem független attól, hogy csupa fideszes komisszár irányítása alá kerültek.
Elértük, hogy egyre kevesebb az esély arra, hogy normális viszonyok uralkodjanak a magyar parlamentben, hiszen brutálisak, rosszak és elviselhetetlenek vagyunk.
A fideszesek egyebek mellett arra lehetnek büszkék, hogy a párt 32 évvel ezelőtti megalakulása óta ugyanaz az ember vezeti őket, mi Orbán Viktor szolgái tudtunk maradni, azaz soha nem került a Fidesz olyan kiszolgáltatott helyzetbe , hogy demokratikus körülmények között válasszon elnököt. Soha nem kerültünk olyan helyzetbe, hogy őszintén és nyilvánosan elmondhassuk a véleményünket arról az emberről, aki 32 éve ül a nyakunkon. A mostani ellenzék az nem ilyen, az ellenzéki pártokban az elmúlt években sok tisztújítás történt az első számú posztokon is.
Nehéz elfogódottság nélkül felidézni a szabadon választott parlament első, harminc éve kezdődött ciklusát, amikor még ateista balliberálisok voltunk, és tükörbe tudtunk nézni. De rá négy évre már éppen ellentétes irányú politikát vallottunk, körülnéztünk a Házban és ott láttuk magunkat, mint friss jobboldali keresztényeket. Nem tűrhettük sokáig, hogy kisebbségben legyünk, mert nekünk első a hatalom, második a haza. Illetve rosszul mondtam, nem a második a haza, hanem a sokadik. A második helyen Mészáros Lőrinc van, az első helyen pedig Viktor. Éljen Viktor, éljen a párt!”

Békési Joe rajza