Most jó lenni katonának!

Posted by

Varga Zoltán
> Sok csókpuszi az állampárt trolljainak, fizetett feljelentőinek. Csak hesszeljenek, mert egy újabb feljelentésgyanús írás következik. Nyugodtan tessenek hörögni, meg fizetett, lejárató hirdetéseket gyártani. Lesz miért.
Nagyjából két hete mást se hallunk, persze a Kedves Vezető előéneklésében, hogy annyi munkahelyet hoznak létre, ahányat a vírus tönkretesz. Ez eddig patent. Előbb elmegy a kedves magyar munkanélküli segélyre. Aha! A kormányhivatalok előtt hosszú, tömött sorok, a hivatal telefonjait meg nem veszik fel. Miről beszélsz pubi? Még regisztrálni se nagyon lehet, nemhogy állást, pénzt keresni.
Majd három hónap múlva – tudniillik mordorföld adminisztratív módon küzd a munkanélküliség ellen. Három hónapig regisztrált vagy, aztán kuka. Mész a ledobóba. Még nyilván se tartanak. – mindenki kap munkát! Értjük, nem? –, és ezt maga a Kedves Vezető garantálja, mindenki munkát fog kapni.
MÉGEGYSZER: MINDENKI! MUNKÁT! HÁROM HÓNAP ALATT.
Ezt mondta a Kedves Vezető, az ő kedves „dógozójában”, a parlamentben, az ő szép szájával.
Ami érdekes, senki, se fel nem röhögött, és fel sem sírt. Pedig lett volna miért. Csak néztük ezt az emberkét, ahogy arról beszél, hogy mindenki sorosista, aki segélyt akar adni azoknak, akik momentán épp most veszítették el a munkájukat. Akiknek a két kölyök ott ugrál a fején, be kéne fizetni az internetet legalább, mert ugrik a távoktatás, és jó lenne vacsorára is valami. A közüzemi számlák undorító-sárga csekkjeiről meg ne is beszéljünk. Mert ő – ellentétben azokkal, akik kényszerből nem dolgoznak – a munkában hisz.
Értik? Ő, aki életében még munkát testközelből nem látott, aki a soros-ösztöndíja (bruhaha!) óta a parlamentben üldögél, ha nem épp a várban.
A munka meg tán annyit jelent neki, hogy a családi milliárdokat jó lenne időnként villával átforgatni, mert megpenészedik a végén az alja, de ott egye a fene! Jut is, marad is.
A KIS CSÓKA, A MUNKÁBAN HISZ! Abban a legkevésbé, hogy tán segíteni kéne, a kedves vején, a nagyon okos, nemzethy gázszerelőn, meg az újdondász nemzethy tőkésosztályon-oligarchákon kívül azokat is, akiket éppen most rúgott be páros lábbal az árokba.
Persze a parlamenti patkó, párállószemű, bátor 133 harcosa rojtosra tapsolta az összes tenyerét aléltan. Na, ugye! Nem segély, munka lesz, legkésőbb három hónap múlva! Mondjuk azt a három hónapot meg is kell élni, de ilyen kérdésekben a Kedves Vezető mindig nagyvonalú volt. Az ő szép, talpraesett családja, rég a saját lábunkon áll. Nekik könnyű.
A ma reggeli, szokásos közszolgálati igehirdetésen pedig végképp kiderült kis hazánk felett az ég! Végre megtudtuk azon kívül, hogy megint mindenről Soros jut eszébe – csak jelzem, ezt ideje lenne kivizsgáltatni. Nem lesz ennek jó vége. – azt is, milyen munkát szán a Kedves Vezető azoknak, akik valami „sorosista segélyben” (pffű, öcsém!) is kiegyeznének már, csak ne csússzon ki alóluk végképp minden.
Ezt viszont muszáj pontosan idézni, annyira szép! „Kínálnak majd fizetett képzést, közmunkát…..az életerős fiatalokat pedig szívesen látják a hadseregben is”
Igen! AZ ÉLETERŐS FIATALOKAT PEDIG SZÍVESEN LÁTJÁK A HADSEREGBEN IS.
De ne tessék most nagy bociszemekkel nézni, a Kedves Vezető mögött kandi kamerát, vagy aggódó ápolókat vizslatni! Tessék inkább, életerős fiatalnak lenni. Vagy közmunkásnak. Vagy magyar alattvalónak.
Éljen és virágozzék a baráti Észak-Korea!

Békesi Joe rajza