Kardcsörtetés

Posted by

Kaltenbach Jenő
> Az nem újdonsàg,hogy az Orbàn rezsim folyamatosan fegyverkezik. Egymàs utàn kötik a fegyverüzleteket és az nemcsak a hadseregre érvényes, hanem pl. Kövér bajtàrs parlamenti őrségére is. Orbàn pedig most a vírus vàlsàgot is fizikai és verbàlis militarizàlódàsra hasznàlja. A kórhàzakba és a vàllalatokhoz katonai komisszàrokat küldött, az un. Operativ Törzs nagyrész egyenruhàsokból àll, ő pedig folyton tàbornoki nyelven beszél.
A legújabb fejlemény, hogy most màr a súlyos munkanélküliséget is úgy akarja megoldani, hogy a hadseregbe csàbítja a fiatalabb korosztàlyt.
Mi a cél, ki ellen készül?
Horthy idejen a cél vilàgos volt, nem, nem, soha, azaz Trianon revíziója a szomszédok rovàsàra. Sikerült is belőlük Kis Antantot fabrikàlni. Kàdàrnàl az ellenség az imperialista nyugat volt.
De Orbàn esetében làtszólag teljes a homàly. A szomszédokkal szent a béke. A hasonszőrű szerb Vucsics az egyik legjobb haver, a horvàtokkal, szlovénekkel nincs konfliktus, az osztràk sógorral szintén. Különös módon Szlovàkiàval sincsenek komolyabb nézeteltérések, annak ellenére, hogy az ottani magyar pàrtok lenullàztàk magukat, és Szíjjàrtó visszafogott kommentàrja Iohannis romàn elnök régi időket idéző agresszív magyar ellenes kirohanàsàra, valósàgos csoda.
Az egyetlen szomszéd, akivel haragban vagyunk az Ukrajna, de ott is inkàbb Putyinnak teszünk szivességet.
Nincs màs magyaràzat, Orbàn hatalmi màniàjàn kívül, csak az, hogy a fegyverek nem külső veszély elhàrítàsàt vannak hivatva szolgàlni…A megszerzett szajré védelemre szorul, da eljön az ideje.
Csak nem?