Kocsis Máté, megmondta a tutit

Posted by

Arató András

Nem tudom, pontosan milyen jogintézmény szükséges az iskolák, üzletek, satöbbi 15 napon túli indokolt korlátozásához.
Például a Parlament home office szavaztatása biztosan megoldható módszer, legfeljebb név szerint kell minden voksot leadni. Az pedig általában is helyes lenne. Azt tudom viszont egészen biztosan, hogy az „egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat” megfogalmazás még megbízhatónak látszó kormányok általi alkalmazás esetén is hideg verítéket kiváltó ok.
Ellenben most olyanok kezébe adna korlátlan hatalmat, akik imígyen szólanak: „ha hétfőn nem lesz meg a négyötödös támogatás a parlamentben, akkor is elfogadják a törvényt, csak a házszabály szerint, 8 nappal később”. Kocsis Máté kézilabda-huszár, a Magyar Igazság és  Élet Pártjának (MIÉP) egykori kádere, pillanatnyilag Fidesz frakció-vezető, aki a bizalmunkra hajt lánctalpakkal, nem mulasztja el megjegyezni: „Most az idétlenkedést be kéne fejezni. Nagyon klassz, hogy van Helsinki Bizottság, meg Eötvös Károly Intézet, meg mindenféle ilyen külföldről pénzelt sorosista szervezetek, de ha nem bántódnak meg, nem tudjuk most figyelembe venni az ő vélt, vagy valós aggályaikat. Bevallom töredelmesen, hogy a Fidesz frakció nem hallgatta meg a TASZ-t és a Helsinki Bizottságot ebben az ügyben.”
Mire is kell neki a végtelenített hatalom?
A történelmi emlékezetben fordult már elő felhatalmazási törvény. Az egyik ilyen vírus hetvenötmillió áldozatot követelt.

Kép: A kettős mérce blog képe