Felség, hazudik

Posted by

Kulcsár László

Ezennel elkövetem a felségsértés bűntettét és vállalom a következményeket is: tömlöcbe vethetnek, éhhalálra ítélhetnek a budai vár karmelita kolostorának padlásszobájában, száműzhethetnek Putyin birodalmának legeldugottabb sarkába és verhetnek naponta háromszor kancsukával, akkor is kimondom és leírom:
Felség, nem mond igazat, sőt: hazudik. A szemünkbe, a fülünkbe, tízmillió magyar szemébe és fülébe. Mert nem igaz, amit megkísérel igaznak beállítani. Nevezetesen: van maszk és van fertőtlenítőszer. Egyik sincs.
Persze, lehet, hogy Felségednek van, mert hűséges udvaroncai idejében fölhalmozták az ilyesmit, akár fél óránként másik álarcot, pardon, arcmaszkot ölthet. De a plebsznek nincs ilyesmije.
A nép, az istenadta nép maga igyekszik gondoskodni maszkról: pelenkából, vászonból, levetett melltartóból próbál varrni, hogy jusson ne csupán az átlagpolgárnak, hanem az egészségügyi dolgozóknak is, kórházakba, rendelőkbe, patikákba.
Akinek meg nem jut, bár szüksége lenne rá, az vagy túléli, vagy nem. Javaslat: igyekezzék koporsót vásárolni, mert hiánycikké válhat.
Felség, megsértettem? Mondjon igazat, és visszavonom a sértést, ám mindaddig fönntartom.
Az ám, Felség, ha nem emlékeznék az egy nappal ezelőtti kinyilatkoztatására, íme, az egyik leghűségesebb propagandaeszköze ekként örökítette meg: MTI 2020. március 20., péntek 10:02 – … Orbán Viktor miniszterelnök mondta pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában:
„…nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz, mindenből van elegendő a mostani fertőzési szinthez, de mivel nagyobbra készülnek, ezért többet kell vásárolni az eszközökből, mint amennyi az adott pillanatban szükséges. A tömeges járványra vonatkozóan van felhasználási sorrend is: először az egészségügyben dolgozóknak adnak majd maszkokat és eszközöket, majd a közbiztonságiaknak, azután pedig a közigazgatásban lévőknek – közölte.
Milliószám vannak maszkok Magyarországon, gyártanak is ilyeneket – például a börtönökben -, nyersanyagot is szereznek be, és a különböző típusú maszkok mindegyikéből vásárolnak  közölte. „Nem kéregetünk (…), hanem magunkról gondoskodunk”, az összes kapcsolatrendszert beindították, „Pekingtől Sanghajig a repülőtereken ott vannak az embereink”  jelentette ki, hozzáfűzve: a védekezéshez szükséges pénz rendelkezésre áll.”

„ÉN NEKI HISZEK… – írta Lendvai Ildikó, majd ekként folytatja:… nem a szememnek, ez a minimum..
Mármint a miniszterelnöknek, aki (péntek) reggel bejelentette: „Nem igaz, hogy nincs elegendő védőeszköz… Mindenből van elég. Milliós számban vannak maszkjaink.” Elmentem a patikába. Az ajtón tábla: „Maszk és kézfertőtlenítő nincs”. Bemegyek. Kesztyű sincs, C-vitamin sincs, immunerősítő sincs. A másik gyógyszertár kirakatában ugyanez a tábla. Gulyás miniszter tegnap el is ismerte, hogy a maszk hiánycikk, de majd rendelnek és gyártanak. Megértem: a főnökének valószínűleg nem mert szólni.
De nem aggódom: így is biztonságban vagyok. A honvédelmi miniszter elmagyarázta: a katonák az utcán „a lakosság biztonságérzetének növelése miatt vannak kint”.
Csak azt nem mondta, hol találom rajtuk azt a maszkokon látott két kis hurkot, amivel a fülemre akaszthatom őket.

Az infoviág írása