Ceciliaország

Posted by

Kaltenbach Jenő

Szegény Müller Cecilia most az aktuàlis bűnbak. De mit lehet vàrni attól az ellenzéktől, amely, Gyulyàs miniszter szíves közlése szerint, a vírusnak szurkol.
Nyilvàn a miniszter úr végtelen toleranciàjànak köszönhető, hogy ezért az aljas hazaàrulàsért még senkit nem vontak felelősségre, de azért nem javasolnàm tovabbra is próbàra tenni a türelmét.
Szóval Cecilia. Szerintem szàlljunk le róla, van őneki elég baja, miutàn a napnàl vilàgosabb, hogy békeidőben soha nem derült volna ki róla, hogy tök alkalmatlant neveztek ki erre a posztra. Valószínűleg azt sem tudtuk volna meg, hogy a vilàgon van, meg azt sem, hogy igazàból nem sok minden kvalifikàlta volna erre a posztra. Ez senkinek nem tűnt volna fel. Egy lett volna azok közül, akiket szintén nem a tudàsuk, hanem kizàrólag a pàrthűségük alapjàn emeltek magasba.
Békeidőben elzakatol a dolog. Az ellenzék ugyan morgolódik, akad még egy két nyughatatlan firkàsz, aki a dolgok mögé akar nézni. Itt van ez a Hadhàzy, aki nem fér a bőrébe, de sebaj a dràga miniszterelnök úr a Parlamentbe ezeket úgy leràzza mint kutya a vizet. És mindezt milyen szellemesen szokta, esküszöm a Hofi Géza is megirigyelné, ha élne. A képviselőtàrsai legalàbbis könnyeket hullajtanak a kacagàstól.
Mondom békeidőben. De hàt most ez a frànya vírus àtbujt a kerítésen, mint a migràncsok, még alagutat sem kellett àsnia, és hàtba tàmadott bennünket.
A szomszédasszony szerint Soros keze van a dologban, és ez egy jó hír, mert az ellene való harcban hatalmas tapasztalatot gyüjtöttünk. Nem is kell màs, csak egy jól sikerült orszàgos plakàtkampàny, meg egy nemzeti konzultàció és a vírus úgy eltakarodik mintha itt se lett volna.
Cecília meg eldolgozgathatna a posztjàn mindaddi, amíg nem talàlnak egy még nàla is alkalmatlanabbat.
Erről jut eszembe, hovà tűnt Damon Hill, akarom mondani Kàsler doktot.

A kép aláírása: Az ÁNTSZ Tisztifőorvosi Hivatala Semmelweis-napi ünnepségén Népegészségügyért Emlékéremmel tüntette ki Dr. Müller Cecíliát, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjét.További sikereket kívánva gratulálunk az elismeréshez! 2015. június 30. kedd