A honvédség nem játékszer

Posted by

Szekeres Imre
Ezekben a válságos napokban fontos, hogy átgondoltan és bizalmat keltően járjon el a kormány, mert sokaknak ez nyújthat biztonságot. Miközben számos helyes döntést hozott, felháborító, hogy a Magyar Honvédséget olyan feladatokkal bízza meg, amelyek értelmetlenek és viszatetszőek. Ezért a felelőség nem a Magyar Honvédséget terheli, hanem a kormányt.
1) Értelmetlen az utcai katonai jelenlét, mert nyugodt társadalmi hangulat van, a rendőrség tisztességesen látja el feladatát, nincs reális veszély olyan rendbontásra, amelybe a katonaság bevetése indokolt volna. Ez propaganda művelet és erőfitogtatás.
2) Értelmetlen katonatisztekkel bevonulni vállalatokhoz, amelyeket törvények köteleznek a közszolgáltatások biztosítására. Sem módjuk, sem lehetőségük nincs ezeknek a vállalatoknak olyan intézkedésekre, amelyek ártanának Magyarországnak, az őket érintő katasztrófavédelmi eljárások világosak. Tényleg van aki úgy képzeli, hogy műszaki, logisztikai és pénzügyi döntéseket kell hozniuk ilyen képzettséggel nem rendelkező katonatiszteknek?
A Magyar Honvédség nem játékszer, amivel „napóleonosdit” lehet játszani.