Összeesküvés elmélet, most

Posted by

Rózsa Mihály

Vicces is valahol a rinyálási képesség. Ismert lett, hogy katonák mennek majd a stratégiailag fontos üzemeket védeni, valamint katonákat vezényelnek ki rendfenetartó feladatok elvégzésére. Ennyi a hír. Na, ebből aztán az összeesküvés elmélet gyártók, azonnal ki is következtették, hogy Orbán katonai puccsra készül és katonai diktatúrát vezet be.
Jelenleg Orbán van hatalomban. Ráadásul minden felmérés azt mutatja, hogy Orbán hatalma rendkívül stabil és ha holnap lennének a választások minden megerőltetés nélkül simán nyerné azokat. Tessék mondani, ha Orbán katonai puccsra készül tényleg, akkor saját magát és saját hatalmát, saját kormányát akarja ezzel megbuktatni? Ha most is az ő kezükben van a hadsereg, akkor miért lenne szüksége a hadsereget hatalmi érdekire felhasználni?
Maradjunk akkor a tényeknél. Vészhelyzet van, ami rendkívüli helyzetet és állapotot eredményez. Hogy megerősítik illetve kialakítják a stratégiai fontosságú üzemek védelmét katonailag, az a világ bármely országában hasonló helyzetben természetes intézkedés lenne, ez történik máshol is. Tehát totál normális dolog.
Ha be fogják vezetni az országos karantént, akkor bizony ellenőrizni, irányítani és kordában tartani kell majd az embereket. Hogy erre országosan nem lesz már alkalmas létszámhiány miatta rendőrség, az teljesen egyértelmű. Be lehetne vonni magán biztonsági cégeket is, de az sokkal elfogadhatatlanabb lenne, ezért teljesen logikus, hogy a rendfenntartó feladatokban a segítséget katonaságra rakják.
Olvasom, hogy sokan gondolják úgy, hogy a katonaság meg fogja szállni a szabad médiát, és ők fogják irányítani azt a központi propaganda utasítása szerint. Ez teljes elmebaj. Nem fogják katonák megszállni a HVG-t, 444.hu-t, 168 órát, ATV-t, azok ezután is működni fognak ahogy tudnak, és szabadon írják majd a híreket, adják a tájékoztatást. Jó lenne ha most a kiélezett helyzetben a rémhírterjesztők és a megélhetési idióták visszavennének.

Kép: Főtisztek Orbán évértékelőjén