Legitim hatalom?

Posted by

Kaltenbach Jenő

Azt kérdezi tőlem egy honfitàrsam (a neve P-vel kezdődik, de nem èrdekes) itt a fészen, hogy miért gyűlölöm a legitim magyar kormànyt? Azt is írja, hogy ne vàlaszoljak, de én mégis megpróbàlom. (Gondolom majd vàlaszol.)
Nem tudom gyűlölet-e amit érzek. Talàn inkàbb elkeseredés, harag, amit, legalàbbis szerintem, a kétségbeejtő helyzet, minden csalàdjàt, közösségét, horribile dictu hazàjàt szerető emberből kivàlt. Vagy ki kellene, hogy vàltson.
De menjünk sorjàban.
Legitim e az a hatalom, amely a legpiszkosabb trükköktől, beleértve az erőszakos làzadàsba torkolló gyűlölet szítàsàt, sem riadt vissza a hatalom megszerzése érdekében?
Amikor aztàn elérte a céljàt, olyan hatalmi mechanizmust alakított ki, amely megdönthetetlenné tette. Gyökeresen, a sajàt képére formàlva àtalakitotta a jogrendet, az alkotmànyos intézményeket a sajàt embereivel rakta tele. Úgy alakította àt a vàlasztàsi rendszert, hogy az gyakorlatilag egypàrti parlamentet garantàl. Az orszàggyűlést akarat nélküli szavazógéppé züllesztette, amelyben senkivel sem egyeztetett, megvitatott javaslatokból ripsz ropsz törvény lesz. Naponta vegzàlja, az egyébként is sarokba szorított ellenzéket.
Kisajàtitotta a javak legnagyobb részét, amivel nyomorba taszította a lakossàg több mint egyharmadàt. Szétverte, lezüllesztette a legnagyobb alapellàtó rendszereket, különösen az oktatatàst és az egészségügyet. Utóbbiba, becslések szerint, ezrek halnak bele évente. Harcot indított a tudomàny és a művészet ellen.
Megszàllta a közszolgàlati médiàt és hazugsàgokat terjesztő propaganda orgànummà silànyította. Uralma alà vette az írott sajtó túlnyomó többségét. Rendszeresen hazug, méregdràga plakàtkampànyokra, és nem kevesbé hazug un. nemzeti konzultàciókra költötte és költi a közpénzt.
Nincs még egy orszàg az EU-ban, amelyben előfordulhatna, hogy a miniszterelnök gàzszerelő gyerekkori baràtja, uralkodàsa tíz éve alatt a semmiből az orszàg leggazdagabb emberévé vàljon. Mint ahogy az is pàrjàt ritkítja, hogy az EU- t folyamatosan szidva, annak pénze a sajàt oligarchàk, köztük a miniszterelnök veje, gazdagítàsàra fordítódik
Mindezt a hatalom emberei bicskanyitogató, arrogàns stílusban adjàk elő.
Soroljam még? Tényleg legitim, szeretetre méltó ez a kormàny? Vàrom a càfolatot, de ha kérhetem ne tessék azt mondani, hogy Soros!