Ingerült lettem

Posted by

Spielmann Éva

Én ma kikapcsoltam a hírcsatornát, és egy ideig nem tekergetem a Facebookot.
Amikor észrevettem magamon, hogy ingerülten számonkérem az ügyfelet, hogy ugye megmosta a kezét, mielőtt kezébe vette a tollat, és amikor a férjem kiborult magából, mert a szomszédék amúgy állandóan taknyos kislánya megsimogatta a kutyát, akkor már tudtam, hogy rossz vége lesz ennek.
Orvosszakmai szempontból bármilyen vége is lesz, nem kívánom magam tovább hergelni. Nem nézem a megrendült baseball sapkás műsorvezetőt, aki amúgy egy harlekin katica vergődéséből is patetikus, több részes dokumentum sorozatot képes leforgatni.
Lássuk be: a média most a mennybe megy. Lakáj is ellenzéki is. Végre van téma, még hónapokig ki sem kell menni érte az utcára. Ahová különben nem is lehet.
A kormány béna, nem kérdés. De akármit is csinálna, kritizálnánk, nem?
Ti itt összevesztek, hogy mi az igaz, és mi a féknyúz, mindenki nagyobb járványügyi szakértő, mint a másik. A büdös kommunista Kína hazudik és kozmetikázza az adatait? Meg tudod ítélni? Ibuprofen vagy paracetamol? Orvos vagy, aki ebben a témában klinikai teszteket végzett? Én nem vagyok az. Nem ülök itthon negyven karton wc papíron, és nem vettem lisztet. De abban biztos vagyok, hogy a pánik gyűlöletet szít, a szorongás miatti stressz betegít és gyengíti az immunrendszert.
Fejezzük be.
Süt a nap, menj ki a kertbe kapirgálni. Vagy ülj ki az erkélyre napozni. A napfény öli a vírust.
PS. Én ingyen jogi segítséget fogok nyújtani az oldalomon azoknak, akik a járványpánik gazdasági hatásai miatt nehéz helyzetbe kerülnek.

Bojcsuk Iván rajza